Tallinnas Vabaduse väljakul peetud lastejooksud toimusid 5 erinevas vanusegrupis: lapsed vanuses 11-12, 8-10, 6-7, 4-5 ja 2-3 aastat. Kõige arvukam olid 442 osalejaga 4-5-aastaste poiste ja 420 osalejaga 6-7-aastate tüdrukute grupp. Kõik noored jooksjad läbisid 300 meetrise jooksudistantsi. Lastejooks toimub ilma ajavõtuta, seega võivad kõik osalejad end võitjateks pidada.

“Mesikäpa Lastejooksud pakkusid nii mõnelegi lapsele parajat närvikõdi, kuid samuti kuhjaga jooksurõõmu. Tore on näha, et nii paljud lapsed olid ühes vanematega otsustanud laupäeva veeta joostes või oma sõpradele raja ääres kaasa elades. Loodame neid noori jooksjaid võistlemas näha ka järgmisel aastal – kes tuleb lastejooksule, kes noortejooksule ja kes tahab juba SEB Tallinna Maratoni 10 kilomeetri distantsile tulla,” ütles SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Kui tänane päev tõi eelkõige rõõmu noortele spordisõpradele, siis homme lähevad starti pisut vanemad, sealhulgas vanavanematest jooksjad ja kõndijad. Pühapäeval, 14. septembril toimuv SEB Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordisündmus, mis toob tänavu kokku üle 20 000 liikumisharrastaja. Suurel jooksupäeval saab end proovile panna maratoni, poolmaratoni ja 10 kilomeetri jooksu- ja kõnnidistantsil (sh kepikõnd).

SEB Tallinna Maratoni avatseremoonia toimub täna, 13. septembril algusega kell 18.00 Vabaduse väljakul.