2012. aastal startis SEB Tallinna Maratoni distantsidel rekordilised 18 749 sportlast 37 riigist. „Tänavusele jooksule on 8. augusti seisuga registreerunud üle 9000 spordisõbra ja liikumisharrastaja, neist maratonis 1669, mis lubab osavõtuarvuks tänavu üle 20 000. Selline osalejate arv oleks Eesti rahvaspordi ajaloos esmakordne,“ ütles SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Eelmisel aastal läks SEB Tallinna Maratoni kaksikvõit Keeniasse. Kõige kiiremini läbis maratonidistantsi John Kipkemoi Kirui ajaga 2:15:21. Ka sel aastal on lisaks Eesti paremikule kohal mitmed välismaised võistlejad. 8. augusti seisuga on registreerunuid 37 riigist, kokku oodatakse osalema ligi 50 rahvuse esindajaid.

“Jooksusõpradel on kokkutulemiseks ja jooksupeo tähistamiseks põhjust küllaga, sest lisaks võimsale tundele, mida sügisjooks annab, täitub tänavu 100 aastat esimest maratonijooksust Eesti pinnal. See, et juba 1913. aastal siin mail maratoni joosti ning täna, sada aastat hiljem, on sportimine endiselt au sees, annab mõista, et oleme lisaks laulurahvale ka tugev spordirahvas,“ on Lilliallik eestlaste sportimisharjumustega rahul.

Eesti maratonijooksu 100. tegevusaastale pühendatud SEB Tallinna Maratoni programm algab 7. septembril, kui Vabaduse väljakul toimuval Haribo lastejooksul võtavad omavahel mõõtu kõige nooremad spordisõbrad. Jooksusündmus jätkub SEB Tallinna Maratoni pidulik avamise, eliitvõistlejate esitlemise ja kontserdiga, avamise lõpetab ilutulestik.

SEB Tallinna Maratoni maratonidistantsile antakse start pühapäeval, 8. septembril kell 9:00. Poolmaratonijooksjad lähevad rajale kell 11:30 ning kell 13:30 alustavad 10 kilomeetri jooksjad ja kõndijad. SEB Tallinna Maratoni stardipaik asub Draamateatri juures Pärnu maanteel, finiš ja võistluskeskus on Vabaduse väljakul.

Registreerimine SEB Tallinna Maratonile internetis on avatud 31. augustini. 4. septembrist kuni võistluspäeva hommikuni saab veel registreeruda võistluse infokeskuses ja võistluskeskuses, mis asub Kaarli parklas.