“Mulle meeldib rulluisutada, sest ma olen selles kõige tugevam,” sõnas enesekindlalt MINImaratonil osalenud 7-aastane Natali. “Teiste tuules sõita ja neid kinni püüda on äge,” lisas ta.

TILLUsõidul osales 5-aastane Relibet, kes on käinud pea kõigil Klubi Tartu Maratoni lasteüritustel alates 2. eluaastast. “See on ju mõnus, las lapsed teevad sporti kui et hängivad kuskil kaubanduskeskuses,” sõnas Relibeti ema Meelike, kes tõi üritusele oma kaks tütart, vanem osales MINImaratonil. Pereema on kindel, et Klubi Tartu Maratoni lasteüritused kasvatavad lastes sportlikku aktiivsust. “Nad ju ise tahavad tulla!” lisas ta.

Lisaks SEB Tartu Rulluisumaratonile saavad lapsed igal aastal osa võtta ka Tartu Maratoni, Tartu Jooksumaratoni, Tartu Rattaralli, Tartu Rattamaratoni ja Tartu Linnamaratoni/Tartu Sügisjooksu lasteüritustest. Tegemist ei ole võistlustega, kõik lapsed saavad rinnanumbri numbriga 1 ning kõike lõpetajad saavad medali, diplomi ja auhinnakoti. Laste spordiaasta lõpetab Tartu Mini Nelikürituste sarja lõpetamine Tartu Lõunakeskuses oktoobri alguses.