„Eesmärk on ka sel aastal võita,“ ütles Fosti, kes on enda sõnul teinud viimastel päevadel oluliselt kergemaid trenne, hoolitsenud lihaste eest ja laadinud süsivesikuid.

Et Fosti võib olla praegu eluvormis ja tõenäoliselt hetke kiireim poolmaratoonar Eestis, näitas juba Ümber Viljandi järve jooks, kus ta eelmisel nädalal esikoha noppis. Lisaks on ta nii oma poolmaratoni kui ka täispika maratoni rekordi jooksnud just sel aastal. Kopenhaagenis joostud poolmaratoni rekord 1:05,14 on seejuures Eesti kõigi aegade edetabelis kõrgel seitsmendal kohal.

Ka konkurendid osutavad ennekõike Fostile. „Suurimaks võidusoosikuks pean Roman Fostit, kes on väga heasse vormi tõusnud,” ütles eelmise aastal Tartu Linnamaratoni võitnud Ivar Ivanov. Linnamaratoni võidu kordamist Tartu Jooksumaratonil peab aga Ivanov väga raskeks: “Lootus võitu korrata on äärmiselt väike, kuna SEB 32. Tartu Jooksumaratoni konkurents on tunduvalt tihedam kui eelmise aasta Tartu Linnamaratonil. Seekord on stardis paljud Eesti tugevamad pikamaajooksjad”.

2013. aasta SEB Tartu Nelikürituse üldvõitja Allar Soo pidas samuti Jooksumaratoni suursoosikuks Fostit. Sool endal on sel aastal aga tunduvalt raskem missioon ees kui eelmisel aastal, sest Neliküritus koosneb Tartu Maratoni ärajäämise tõttu nüüd vaid kolmest osavõistlusest – ühest jooksust ja kahest rattasõidust.

„Omad võimalused on ikka olemas. Suurem osa sõltub jooksust. Kui teha kiire jooks, on võimalik seeläbi taandada rattas kogunev kaotus. Minu eesmärk on joosta kiiremini kui eelmisel aastal,“ ütles Soo, kes tugeva jooksumehena saavutas eelmise aasta SEB Tartu Jooksumaratonil 15. koha ajaga 1:23,38. Nelikürituse soosikuteks peab ta ennekõike Rait Pallot ja Allan Orast.

Naistest läheb suursoosikuna maratoni starti Olga Andrejeva. „Eesmärk on jõuda esikolmikusse. Ja muidugi saada kuldmärk 10 osalemiskorra eest,“ ütles Andrejeva. „Taktika on alustada rahulikult ja joosta lõpuni ühtlases tempos. Peaeesmärk on see, et tempo vajumine lõpuks oleks minimaalne ja kui enesetunne lubab, joosta isiklik rekord,“ lisas ta.

Andrejeva jäi eelmisel aastal esimesena poodiumilt välja, kui teda edestasid Natalia Sokolova Venemaalt ja eestlannad Evelin Talts ning Lily Luik. Sel aastal aga vähemalt tänase seisuga Sokolova, Talts ega keegi õdedest Luikedest SEB 32. Tartu Jooksumaratonil kaasa ei tee, seega Andrejeva võiduvõimalused on seda suuremad.

Naiste nelikürituse arvestuses alustab Signe Parm oma seitsmenda üldvõidu jahti. „Ma arvan, et sel aastal kavas oleva kolme ala arvestuses on mul samasugused võimalused, nagu oleks olnud koos suusamaratoniga nelja ala puhul. Mulle sobivad kõik Nelikürituse alad,“ ütles Parm.

Otepää ja Elva vahel kulgev Baltikumi suurim maastikujooks SEB 32. Tartu Jooksumaraton toimub sel pühapäeval. Eilse seisuga oli kahe distantsi peale kokku registreerunud 4234 jooksjat ja kepikõndijat.