29. mail Lõuna-Eestis toimuvale suursündmusele on tänaseks nime kirja pannud 3866 inimest, kellest 1994 plaanib asuda 135 km ja 1872 65 km rajale. „Ajalooliseks võrdluseks võib tuua esimese Tartu Rattaralli, kus lõpetas 362 osalejat. Sellest ajast toimunud areng on toonud endaga põhidistantsidel kaasa ligi kümnekordse kasvu,“ illustreerib MTÜ Klubi Tartu Maraton juhatuse esimees Indrek Kelk. Ühes lastesõitudega küündis finišeerinute arv mullu lausa 6269-ni.

30 aastat tagasi peetud esimene võistlus sõideti vaid 46,7 km trassil.
„Ettevaatliku alguse tingis teadmatus, kas spordisõbrad on valmis nii pikka võistlusmaad läbima. Tegelikkuses sellest aga probleemi polnud ja nii on tänaseks pikem võistlusrada 135 km ning lühem distants 65 km,“ selgitab Kelk. Rattureid ootab tänavu sama trass, mis aastal 2007.
„Vahepeal tehtud teetööd on tõstnud märkimisväärselt rajakatte kvaliteeti, mis võimaldas meil tagasi pöörduda ühe kaunima profiiliga distantsi juurde läbi võistluse ajaloo,“ lisab peakorraldaja.

SEB 30. Tartu Rattaralli stardipauk antakse sel pühapäeval Tartus, Turu tänaval. Päev varem toimuvad samas ka lastesõidud, millest võttis eelmisel aastal osa ligi 2600 noort.

Täna on ühtlasi ka viimane päev põhidistantsidele soodushinnaga registreerumiseks. Seda saab teha internetis MTÜ Klubi Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee, kontoris Tartus aadressil Laulupeo pst. 25 ning Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.

Tartu Rattaralli on üks suurim harrastajatele mõeldud maanteerattavõistlus Euroopas. Ühtlasi on see Estonian Cycling Weekendi viimaseks etapiks, millest võtavad lisaks tuhandetele rahvasportlastele osa ka paljud profiratturid. SEB 30. Tartu Rattaralli on ka SEB Tartu Nelikürituse kolmandaks etapiks. Sarja kuuluvad veel Tartu Maraton, Tartu Jooksumaraton ja Tartu Rattamaraton.