Distantsid jagunevad kolmele päevale 10; 16,195 ja 16 kilomeetri kaupa. Võistluse teeb põnevaks ka viimase päeva stardi eripära, kus põhijooksu esimesed kümme lastakse rajale viitstardist.

Kuressaares, selle ümbruses ning Eestimaa "serval" - Sõrve säärel joostav üritus on sel aastal löönud registreerunute rekordi. 37 aastat tagasi üheksa mehe osalemisel alguse saanud jooksuüritusele on sel aastal ennast kirja pannud juba 355 põhijooksul osalejat.

Võistlejate geograafia ulatub üle Eesti, lisaks külalisvõistlejad Lätist, Venemaalt ja Soomest. Senine osalejate rekordarv jääb 19 aasta tagusesse aega, kui 1991. aastal oli rajal 282 osalejat, kellest lõpetas 231.

Rekordiline lõpetajate arv oli aastal 1990, mil finišijoone ületas 236 jooksjat. Põhijooksu kindel favoriit on sel aastal kindlasti Eesti legendaarne jooksumees Pavel Loskutov, kes võtab Saaremaa kolme päeva jooksust osa esimest korda.

"Kui viimase 10-15 aasta lõikes vaadata, siis pole ju ükski eesti tippjooksja jätnud Saaremaa kolme päeva jooksule tulemata, kui tal vähegi võimalust on," kinnitab jooksu populaarsust ka mitmekordne Saaremaa kolme päeva jooksu võitja ja 2009 aasta hõbemedalimees Margus Pirksaar, kes on stardis ka sel aastal.

Stardis on ka seni ainsana kõik 36 jooksu läbinud ürituse algataja Tõnu Vaher, kes loodab lõpuni jõuda ka sel aastal. "Ma ei ole elus ühtegi võistlust katkestanud," ütleb 2008 Pekingi olümpiatuld kandnud Vaher, et kui ta juba jooksma tuleb, siis näeb teda ka finišis.

Lisaks põhijooksule toimub kolmel päeval ka kuni 15 aastastele noortele mõeldud noortejooks, mille pikkuseks on 1/5 põhidistantsist ehk siis 8,44 km. Viimasel päeval joostakse ka rahvajooks, kus
distantsiks saab valida kas 3,2; 12,3 km või 16 km. Rahvajooksul aega ei võeta.