Esikohapretendentidest on Kõrvemaa 16 kilomeetri pikkusele distantsile startimas Eesti Maratonitiimi kuuluvad Viljar Vallimäe ja Ilja Nikolajev ning paljud teised Eesti paremikku pürgivad pikamaajooksjad. Naistest on peafavoriidiks mullune võitja Evelin Talts, kes hiljuti täitis maratonijooksus Londoni olümpiamängude B-normatiivi.

Aegviidu lähistel Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses toimuv RMK Kõrvemaa kevadjooks on üritus kogu perele. Päev algab kell 11.30 RMK jooksuvõistlustega lastele, millest osavõtt on tasuta ja registreerida saab kohapeal. RMK lastealal „Noorendik“ saab koos Rebase ja Jänesega mängida loodusmänge, valmistada ja paigutada puudele pesakaste, miniretkedel kevadisse loodusesse antakse häid ja põnevaid näpunäiteid looduses käitumiseks.

Kell 12 antakse start RMK Kõrvemaa kevadjooksu 16 km pikkuse põhidistantsi jooksjatele. Pool tundi hiljem, kell 12.30 stardivad tervisesportlased 6 km pikkusele rajale. Kevadjooksu rada kulgeb mitmekesisel ja põneval maastikul. Joogipunktides pakutakse osalejaile vett ja spordijooki, vajadusel on valmis meditsiiniteenistus. Sportlandi telgist on sel päeval võimalik soodsalt osta Nike jooksuvarustust. Finišis ootab kõiki lõpetajaid kehakinnitus ja kuum saun.

Kevadjooks on teine osavõistlus RMK Kõrvemaa neliküritusest, mis koosneb neljast vahvast rahvaspordiüritusest: suusamaraton (toimus 26. veebruaril), kevadjooks 28. aprillil, rahvatriatlon 14. juulil ja rattamaraton 22. septembril.

RMK Kõrvemaa kevadjooksule saab registreerida internetis aadressil www.jooks.ee. Soodusregistreerimine lõpeb täna, 24. aprillil.