Eelmisel pühapäeval, seitse aastat ja hulgaliselt treeningkilomeetreid hiljem, spurtis Way Glasgowi linnas toimuvatel Ühendatud Rahvaste mängudel (Commonwealth Games, üks tänavuse aasta suurimaid spordiüritusi - toim) maratoni kümnendale kohale, olles Suurbritannia parim maratoonar.

Raske töö tulemusena oli pangas töötav Way jooksnud välja niivõrd hea aja, mis tähistas rahvuslikku rekordit 40-aastaste ja vanemate meeste seas: 2.15.16. Eelmine rekord kuulus Ron Hillile ja pärines 1979. (sic!) aastast, vahendab The Telegraph.

Way sõnas pärast maratoni, et kõik eesmärgid said plaanipäraselt täidetud. "Mu eesmärgiks oli esikümnesse tulla, joosta välja isiklik rekord ja uus veteranide rekord, suutsin püstitatud eesmärgid ka täita. Ma olen alati öelnud, et mu pulmapäev oli parim päev mu elus, kuid usun, et see on võrdsel kohal pulmapäevaga. Ma arvan, et Sarah (Steve Way abikaasa - toim) ei pahanda minuga selle ütlemise pärast," naljatles Way.

Väle britt oli varemgi näidanud kohalikel võistlustel uskumatut kiirust, arvestades fakti, et ta treenis minimaalselt jooksmist ja vastupidavust. Ometi suutis Way läbida maratoni umbes kolme tunniga. Kuid alles 34-aastaselt otsustas inglane muuta enda liikumis- ja toitumisharjumisi. "Ma sain aru, et mu tervis läheb aina halvemaks, kui ma ei tee midagi endaga. Sõbrad alguses ei mõistnud mu otsust hakata jooksma, mul oli nende jaoks ka vähem aega. Lõpuks said nad ikkagi aru, et just pikamaajooks oli see, mis mind õnnelikuks teeb," ütles Way Suurbritannia meediale.

IT-eksperdina töötav Way kvalifitseerus Ühendatud Rahvaste mängudele, tulles Londoni maratonil kolmandale kohale kohalike jooksjate arvestuses. Vaid olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister Mo Farah (sündinud Somaalias) ja Chris Thompson olid temast kiiremad, kui välismaalased välja arvata.

Uue hingamise elus leidnud maratoonar tunnistas, et mõned halvad harjumused kaovad ikkagi visalt. Kui temalt küsiti pärast Glasgow'is toimunud maratoni, et kuidas ta enda saavutusi tähistab, ütles Way: "Ma pean minema ja jooma midagi. Ma ei räägi siinkohal vee joomisest. Võtan pindi õlut. Ma ei ole õlut joonud juba kolm kuud. Võtan kohe kaks pinti ikkagi. Kusagil Glasgow'i pubis."