Kiiruslikke lisakatseid oli Orissaare ja Laimjala valla teedel peetud võistlusel kokku üheksa, neist korduvaid neli.

Päikesepaistelisel laupäeval alustas Orissaarest võistlust seitsmes arvestusklassis kokku125 ekipaaži. Finišeeris libedail Saaremaa teedel peetud võidusõidul 103 autot. Esikoha saavutasid Subaru Imprezal sõitnud Ranno Bundsen ja Kaarel Sangernebo, kes võitsid üheksast kavas olnud katsest kaheksa.
"Mul on hea meel, et võit tuli," kinnitas Subarut roolinud valgalane, kes pidas kogu ralli vältel võrdlemisi tõsist duelli Rainer Parikuga. "Ta on loomulikult väga kiire, selles ei ole kahtlust. Duell oli hommikupoolikul tihe, kuid pärast lõunat hakkas sõit mulle paremini istuma. Pimedas oli Raineril ehk natuke raskem."

Teise tulemusega lõpetasid sõidu mullused võitjad Rainer Parik - Renee Reinu, kes olid rally.ee karikasarja võidu  kindlustanud enne Saaremaa osavõistlust. Üldarvestuse ja 4WD klassi kolmanda koha saavutasid rallil Rain Rannala - Simmo Nestor, kes kindlustasid endile sellega karikasarjas teise koha.
"Olen karikasarja teise kohaga rahul, sest see oli võimalikest parim. Rainer oli ikka omaette klassist võistlustel ning teda püüda oli sel aastal meie jaoks keeruline. Kuna konkurents oli tihe, lisas see kindlasti väärtust ka meie saavutatud kohale," kommenteeris Rannala.

Välisvõistlejaist osutusid Saaremaa rahvarallil parimaiks Valts Zvaigzne - Ivars Velme. Mitsubishi Lanceril sõitnud lätlased platseerusid kokkuvõttes kuuendale kohale. Külalisvõistlejad jäid võitjaile alla veidi enam kui poolteise minutiga.

2WD-S arvestuses kindlustasid napi paremusega klassivõidu Toomas Vask - Andrus Toom. Teise kohaga leppima pidanud Gert Aasmäe - Teele Sepp jäid neile kokkuvõttes alla vaid 0,2 sekundiga. Kolmanda tulemuse said 2WD-S klassis kirja Priit Rebane - Ragnar Palm.

Märksa pingelisemaks kujunes poodiumikohtade jagamine 31 osavõtjaga masinaklassis 2WD-V, kus parimaks osutusid Rivo Vähi - Mirko Kaunis. Edu võtmeks pidas Vähi asjaolu, et sõit kulges sõit hästi ja ilma suuremate probleemideta. "Tuli paar väikest viga sisse ning pidin tagurdama mõned korrad, aga muidu suuremaid eksimusi ei olnud. Kaardilugejaga klappis ka väga hästi," ütles Võrumaa autosportlane.

Võrdselt 14,9 sekundit kaotasid  kuni 1,6 liitrise mootoritöömahuga autode arvestusklassis neile Indrek Haamer - Andres Tammel ning Kristen Kelement - Tanel Kasesalu. Teine ja kolmas koht siiski jagamisele ei läinud, vaid paremusjärjestuse selgitamisel võeti aluseks avakatselt kirja saadud aeg, mis osutus paremaks saarlastel.
Indrek Haamer kommenteeris: "Mina jäin väga rahule. Mulle see meeldiski, et nii ühe aja saime. Mu jaoks oli oluline see, et teatud meestest eespool olla karikaarvestuses. Et sõit nii tasavägise tulemusega välja kukkus, oli veel parem."

Moskvitš-tüüpi autodel asus võistlustulle 19 ekipaaži. Klassivõidu noppisid Ott Nootre - Kristo Paumets. Pjedestaalile mahtusid veel Marko Kukuškin - Elimar Kibus ning Tarmo Remmet - Jarno Talve.

Naiste omavahelise mõõduvõtu võitis koos Karita Kiviga sõitnud Maila Vaher. Teise tulemuse said kirja Sirje Potisepp - Margus Künnap ning kolmanda Liis Küttis - Lauri Küttis. Ühtlasi olid naised ainsad, kes suutsid tund enne keskpäeva alanud ning pimedas lõppenud võistluse kaasa teha kadudeta. Kõik viis startinut jõudsid ka kohati kitsaste kiviaedade vahel kulgenud katsete läbimise järel finišisse.

Kuni 18-aastaste noorte klassis saavutasid kindla võidu Tony Võsur - Margus Laanep. Honda Civicul võistelnud favoriidid edestasid lähimaid konkurente enam kui minutiga. Teine koht kuulus klassis J18 Raido Rehepapile ja Imre Randmäele, kolmandad olid Erki Auendorf - Johann Lessuk.

Kuni 21-aastaste noorte arvestuses jõudsid võiduni Gert Lombiots - Mihkel Speek. Järgnevad poodiumikohad noppisid V21 klassis saarlased. Karl Jalakas - Rainer Laipaik olid vastavalt teisel ning Raigo Reimal - Argo Sepp kolmandal kohal.

Võistkondlikus arvestuses saavutas esikoha CarBox. Järgnesid Sirts ja Velled, LAT Boys ning Jaanimäe RT.

Saaremaa rahvaralli üldarvestuse 10 paremat:

1. Ranno Bundsen - Kaarel Sangernebo (Subaru Impreza STI) 17:27,7
2. Rainer Parik - Renee Reinu (Mitsubishi Lancer Evo 9) +19,5
3. Rain Rannala - Simmo Nestor (Mitsubishi Lancer Evo 5) +57,1
4. Mihkel Vaidlo - Risto Kippasto (Mitsubishi Lancer) +1:13,6
5. Helmet Palm - Manivald Kasepõld (Mitsubishi Lancer Evo 8) +1:17,9
6. Valts Zvaigzne - Ivars Velme (Mitsubishi Lancer Evo 9) +1:35,7
7. Are Uurimäe - Indrek Julge (Subaru Impreza STI) +1:49,1
8. Raiko Aru - Veiko Kullamäe (Mitsubishi Lancer) +1:57,6
9. Ain Kastan - Urmas Ploom (Mitsubishi Lancer Evo 3) +2:00,4
10. Ints Jeršovs - Jurģis Ozols (Subaru Impreza) +2:07,6