„Starti lähen kindlasti võidumõtetega, sest Tartu Rattamaraton on minu jaoks aasta kõige tähtsam maastikurattamaraton. Usun, et olen võimeline eelmise aasta võitu kaitsma, enesetunne tundub olevat sarnane, ehk isegi grammi võrra parem,“ ütles eelmisel aastal soolosõiduga esikoha võitnud Erki Pütsep.

„Favoriidid on minu jaoks Caspar Austa, Peeter Pruus, Alges Maasikmets ja lätlased“ lisas Pütsep. Samas ei maininud ta võimalike võidupretendentide hulgas Allan Orast, kes eelmisel aastal tema järel Eestile kaksikvõidu kindlustas. Orase enda sõnul ongi see ehk homme tema suurim trump.

„Olen nagu sõidu jokker, keda väga võib-olla ei jälgita, aga mul on hea nina tunda ära sõidu võtmemomendid ja kohad, kus sõidu võitja otsustatakse,“ rääkis kogenud Oras, kes oma igapäevast leiba teenib Klubis Tartu Maraton majandusjuhina.

„Kui ilm on kuiv, siis arvan, et sõidu käik otsustatakse esimesel kolmandikul. Lihtsalt tugevad tapavad tempoga teised ära ja sõidab minema väike seltskond. Kui ilm märg ja porine, siis arvan, et võitjaseltskond selgub pärast Astuvere punkti metsalõigul. Ennustan kolme mehe finišit,“ lisas Oras, kes favoriitide hulka luges samuti Pütsepa, Pruusi, Austa ja vanameistri Maasikmetsa.

Tuntud nimedest tuleb starti veel Jaan Kirsipuu. Vaatamata sellele, et Kirsipuu parimad ajad maailma jalgrattaeliidi tipus on mineviku suursaavutused, ei taha Oras Eesti kuulsaima sprinteri võimalusi nullida: „Kirsipuu on võimeline võitma. Nagu ta ise naljatades ütleb, et kui ta üle Harimäe esimestega jõuaks, siis ta võib üllatada küll“.

Homne SEB 16. Tartu Rattamaraton saab stardi Otepäält, kus pika ja lühikese distantsi peale kokku on starti oodata üle 5500 ratturi. Suure tõenäosusega jõuab SEB Tartu Rattamaratonil homme esimest korda ajaloos finišisse üle 5000 ratturi.