„Elvast Otepääle sõita on tunduvalt raskem kui vastupidi, osalejate tagasiside põhjal oli mullune teistpidi rada nädal enne põhipäeva ehk liigagi raske. Lisaks on põhipäeva silmas pidades raja õiget pidi läbimine rattasõbrale enne üritust vajalikum, annab hea võimalus meelde tuletada vana hea maratoniraja kurvid, tõusud ja laskumised,“ kommenteeris muudatust võistluste direktor Indrek Kelk.

Võistlustulle on oodata kolmeliikmelised tiimid, kes läbivad kas 30, 37 või 22 km pikkuse etapi. Kuna etapid on erinevad, saab iga tiim vastavalt oma soovile valida välja igale liikmele jõukohase ning meelepärase raja. „Kui eelmisel aastal oli vaieldamatult kõige raskem viimane vahetus ehk sõit Pringilt Otepääle, siis tänavu on minu hinnangul kõige jõudu nõudvam teine etapp (Pringilt Palule) – see on kõige pikem ning samuti on sel vahetusel kõige enam metsavahelist, maastikurattasõidu magusaimat osa,“ ütles Kelk. „Kuna etapid on oluliselt lühemad kui tavadistantside puhul oleksid, siis ei ole see pingutus nädal enne põhimaratoni liiga tugev,“ lisas ta.

Terve tiimi registreerimine 2. Tartu Teatemaratonile maksab 14. septembrini 50€, pärast seda 65€. Paralleelselt 2. Tartu Teate Rattamaratoniga toimub ka tasuta ühistreening.