Võistlusdistantsideks on 10 ja 5 km. Rada kulgeb Rapla linnas ja vahetult Rapla ümbruse teedel. Kavas on ka lastejooksud vanusele 2-12 aastat, distantsid alates 350 m. Pikemale jooksule antakse start täpselt kell 12 päeval ning lühema distantsi start toimub kümme minutit hiljem.

Rapla jooksule on end resgistreerinud Eesti tippmaileri Tiidrek Nurme treeningpartner keenialane Ibrahim Mukunga, kes on Eestis mitmetel rahvajooksudel ilma teinud. "Vorm on hea ja plaanin joosta Raplas 10 km alla 30 minuti, loodetavasti toob see ka esikoha," ütles Mukunga Suurjooksu pressiteenistusele.

Jooksu patroonid on laulja Getter Jaani ja endine võistlustantsija Ott-Sander Palm, kes mõlemad lähevad ka ise 5 km starti. Lisaks neile on võistluspäeval kohal mitmed vabariigi paremikku kuuluvad jooksjad nagu Evelin Talts, Olga Andrejeva, Sergei Tšerepannikov. Kavas on meelelahutusprogramm ja expo, esinevad ansambel Spido ja Miss Raplamaa 2014 kandidaadid. Enne starti esitab paar oma kuumemat hitti ka Getter Jaani.

Jooksu korraldavad koostöös ajakiri Jooksja ja Rapla Jooksuklubi, peasponsor on Selver. Eelmisel aastal lõpetas põhidistantsi üle 600 jooksja. Tänavu loodavad korraldajad jooksma ligi 1000 jooksusõpra. Hetkel on jooksule registreerunud kahel distantsil ligi 900 osalejat.