Lastesõidud algavad kell 11.20 ning pärast lustimist suusarajal on kõikidel pisikestel suusasõpradel võimalik harjutada laskumistehnikat treener Külli Halliku juhendamisel või oodata oma vanemaid kohviku lastetoas eakaaslastega mängides.

Maratoni korraldaja Jüri Voodla sõnul peaks libisemine rajal väga hea tulema. “Momendil on raja põhjaks jäine lumi, mille peal õhuke kiht värsket lund,” ütles mees. “Trass on vaheldust pakkuv, kõige raskem osa on viimased 9 km, kus tõusud vahelduvad laskumistega. Seega tasub oma jõudu kogu distantsi ulatuses ühtlaselt jaotada,” soovitas Voodla.

Tänaseks on maratonile registreerunuid kokku juba üle 1000 inimese. Suurim lõpetajate arv jäi möödunud aastasse, kui pikal rajal sai aja kirja 680 ja lühemal 350 suusatajat. Lume puudusel on maraton ära jäänud vaid 1985. aastal.

EMT Estoloppet sarja juht Indrek Kelk on selle aastase suusahooajaga rahul. “Võistlused on läinud kenasti, meele teeb rõõmsaks järjest kasvav huviliste arv. Kuna liigume järjest kevade poole, siis peaksid järgmised osavõistlused juba ka suusatamiseks oluliselt mõnusamate temperatuuride juures toimuma, seega võiksid need vähe külmakartlikumad kindlasti juhust kasutada vähemalt üks maraton EMT Estoloppet sarjas kaasa teha,” soovitas Kelk.