Traditsiooniliselt on eraldi stardid ka kõige pisematele, mis saavad alguse kell 11.20.

Kõrvemaal peetava maratoni peakorraldaja Jüri Voodla sõnul on raja põhi väga heas korras ning samuti on nädalavahetuseks oodata ideaalset väheste miinuskraadidega päikeselist suusailma.

Suusataja ja treener Kaili Sirge julgustab Tallinna suusamaratonil jõudu proovida kõikidel algajatel ning eriti just õrnema soo esindajatel. ″Antud rada on suhteliselt kerge reljeefiga ning kõigile jõukohane. Kui lühematel distantsidel pead täiega pingutama, siis maratonide tempo on natuke rahulikum, saad minna ja nautida. Kui on raske, siis võtad aeglasemalt ning taastud. Pealegi on massiüritustel alati selline hea kambavaim ning rajalt võib leida mõne uue tuttava, kellega koos lõpuni pingutada.Üksi on seda kindlasti raskem teha,″ soovitab endine Eesti suusakoondise liige ja kogenud maratonidel osaleja Kõrvemaa radu avastada ka imeilusa loodusmaastiku ja rabavaadete tõttu.

Oma võimetes kahtlejatel tasub Kaili Sirge sõnul alustuseks kas või poolmaraton läbi teha. ″Kui selle 21 km läbi sõidad, siis tekib kindlus, et tegelikult ei olnudki nii hull ning võiks ka ju pikka proovida. Järgmisel korral saab end siis juba põhidistantsile kirja panna.″

Eelregistreerimine vabatehnikas sõidetavale Tallinna suusamaratonile lõpeb täna südaööl, viimasel minutil otsustajad saavad end kirja panna pühapäeva hommikul vahetult enne starti. Estoloppeti suusamaratonidele on võimalik registreeruda veebilehel www.sportinfo.ee.