Koostöös Kultuuripealinna Sihtasutuse ja Rahvusooper Estoniaga pakutakse rikkalikku kultuuriprogrammi nii jooksjatele kui pealtvaatajatele.

SEB X Tallinna Sügisjooks toimub pühapäeval, 13. septembril Tallinna kesklinnas. Stardipaik asub Draamateatri juures Pärnu maanteel, finiš ja võistluskeskus on uhiuuel Vabaduse väljakul.

Kavas on 10 km jooks ja kepikõnd/käimine, poolmaraton (21,1 km) ning Haribo lastejooksud, mis toimuvad alates kl 10 Tammsaare pargis.

Lisaks sportlikule poolele on nii osavõtjatel kui pealtvaatajatel võimalus nautida meelelahutust pea kogu raja ulatuses. Stardipaiga lähistel annab Rahvusooper Estonia oma uuele hooajale suurejooneline avalöögi kell 12 algava traditsioonilise turupäevaga.

Turupäeva üheks kulminatsioonihetkeks saab olema SEB Tallinna Sügisjooksu 10 km start, kell 12.30, kus stardipaugu annab Estonia ooperisolist Jassi Zahharov ning Rahvusooperi orkester saadab tuhanded jooksjad teele polkaga "Sport".

SEB X Tallinna Sügisjooksu kümnekilomeetrise ringi iga kilomeetri lähistel ergutavad jooksjaid ja lahutavad pealtvaatajate meelt Kultuuripealinna Live-kilomeetritena 9 muusikalist kollektiivi, kelle hulgas on nii puhkpilli-, kitarri- ja akordionipunte kui ka trummareid ja beatbox'i-mehi. Kultuuripealinnaga koostöös on Kaarli puiesteel, Vabaduse väljakul ja Tammsaare pargis avatud ka Kultuuripealinna rattaparklad.

Pühapäeval toimuv SEB X Tallinna Sügisjooks tõotab kujuneda läbi aegade Eesti suurimaks jooksuks ja rahvaspordiürituseks. Esmakordselt võib osalejate arv ületada 10 000 inimese piiri. Seni suurimal üritusel, Tartu Maratonil, osales 1986. aasta talvel 9858 rahvasportlast.

Rekordilise osalejate arvu tõttu paluvad korraldajad osalejail varem kohale tulla. Võimaluse korral võiks aja kokkuhoiuks ja ummikute vältimiseks tulla jalgsi, jalgratta või ühistranspordiga. Kui tullakse autoga, siis on soovitav parkida see võistluspaigast võimalikult kaugele, et säästaksite aega ja ei tekiks liigseid ummikuid. Jooksjatel, kes on juba ennast kirja pannud soovitavad korraldajad oma rinnanumbri ja ajavõtukiibi varakult välja võtta, et ei tekiks pikki järjekordi ja tunglemist võistluspäeval. Selleks on Vabaduse väljakul avatud jooksu infokeskus. Samas saab ka veel SEB X Tallinna Sügisjooksule registreerida.