„Mul on väga hea meel tõdeda, et võistlusel osalejate arv on järjekindlalt kasvanud ning loodan ka seekord stardis näha sadu jalgrattahuvilisi. Jätkuvalt on oodatud kõigis vanustes lapsed, noored ja täiskasvanud ning tegemist ongi ennekõike kogupereüritusega,“ selgitas Jüri Ratas.

„Üheksandat korda toimuv jalgrattavõistlus on ka tänavu tasuta. Võitjatele on auhinnad naiste ja meeste arvestuses. Tillu- ja lastesõidus ning ratastoolisõidus saavad kõik lõpetajad väikese meene ja medali. Perearvestuses loositakse välja Tallinki perereis Rootsi ja Soome. Kõigi osalejate vahel loositakse välja kaks jalgratast ning esimesed 500 lõpetajat saavad medali,“ lisas Ratas.

Jüri Ratase jalgrattavõistlus sai alguse 2005. aastal Pirital. Võistlus viiakse läbi viies kategoorias: ratastoolisõit, tillusõit (lapsed kuni 6 aastat), lapsed (7 kuni 12 aastat), naised ja mehed.

Võistlust aitavad korraldada: Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Pirita Linnaosa Valitsus, Lasnamäe Linnaosa Valitsus, Maanteeamet, Rahvusooper Estonia, Selver AS, AS Tallink Grupp, Tridens AS, Lemminkäinen Eesti AS, Hasartmängumaksu nõukogu, Jeti jäähall, AS Balbiino, Sportland, Nike, MTÜ Operation Lifesaver Estonia, AS Põltsamaa Felix, Sony Center, AS G4S Eesti, AS Eesti Post, AS KH Energia-Konsult, Tallinna Loomaaed.