Kuidas jooks läks ja kuidas oma tulemusega rahule jäid?

Jooks läks tegelikult väga hästi. Tulemus oli 1 tund ja 8 minutit, mis teeb keskmiseks kilomeetri läbimise ajaks umbes 6 ja pool minutit, mis oli ka treenides minu keskmine kiirus. Seega tegelikult ma isegi ületasin ennast, sest ma olin täiesti kindel, et nii pikal distantsil tekib ikkagi momente, kus ma väga ära väsin ja tempo alla lasen. Olin arvestanud, et olen poolteist tundi rajal.

Kui raske oli 10 km läbida?

Esimesed 5 kilomeetrit läksid ludinal ja enesetunne oli hea. Jooksu teine pool aga kiskus raskeks. Vahepeal hakkas pistma, mistõttu ma mingil hetkel olin sunnitud ka kõndima, kuni enesetunne paranes. Ehk et kokkuvõttes võib öelda, et puhtalt meelakkumine see 10 kilomeetrit polnud, aga samas on mul hea meel, et ikkagi jooksma läksin ja lõpuks finišisse ka jõudsin.

Mis muljed jooksult on, kas oli raske rada, kuidas oli suurimal jooksuüritusel osaleda?

Muljed on suurepärased. Ilm oli pühapäeval väljas viibimiseks imeline ja üldemotsioon jäi jooksujärgselt sisse selline, et tegelikult võiks kunagi ikkagi selle poolmaratoni ka läbi teha. Aga ma rõhutan sõna "kunagi", mitte veel kohe! Ja mulle väga meeldis vaatepilt sellest, kuidas spordisõbrad nii võimsalt Tallinna tänavad üle võtsid. Endale tegi küll nalja, et ma nö jalakäijatele keelatud alal - näiteks keset Viru ringi ja Narva maantee trammiteid südame rahus joosta sain.

Kas plaanid jooksutrennidega jätkata , on Sul mõni eesmärk?

Kindlasti plaanin jätkata! Minu eesmärk suve keskel, kui jooksmisega üle poole aasta taas tutvust tegin, oligi saavutada kindel treeningrütm - et ma vähemalt 3 korda nädalas sörkimas käiks - ja see on mul siiani onnestunud. Oleksin enda peale väga pahane, kui ma nüüd jälle selle kätte harjutatud rutiini ära lõhuksin.