Tõelise spordifanaatikuna ei pea Engels 2010 aastat, mil ta jooksis iga päev 42,195 kilomeetrit, üldse mitte piinavaks. See olevat nagu üks tavaline töö. „Kui teised lähevad pärast nädalavahetust esmaspäeva hommikul tööle, siis mina lähen jooksma. Loomulikult ei ole mul iga päev jooksmiseks ideaalne tuju, aga pärast distantsi läbimist, värskendavat dušši ja füsioterapeudi juures käimist on lõpuks hea olla,“ kommenteeris Engels.

Pikamaajooksu konverentsil räägib Engels peaasjalikult enda kogemustest maratoni jooksjana ja oma raamatust, mis ilmub sel sügisel ka ingliskeelsena.

Lisaks astuvad konverentsil ülesse Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse liige ja harrastus maratoonar Mart Einasto, kes käsitleb maratoni jooksmise motivatsiooni ja tervislikkuse teemat. Pikamaajooksu harrastajate treener ja maratoonar Margus Pirksaar räägib sellest, mida peab teadma harrastaja, kes valmistub maratoniks. Triatleet Ain-Alar Juhanson jagab nõuandeid toitumise ja joomise maratoni eel, ajal ja järel.

Pikamaajooksu konverentsile saab registreerida kuni 9. septembrini. Osalustasu on 20 EUR, SEB Tallinna Maratonile või Sügisjooksule registreerunutele 15 EUR.

11. septembril on Tallinnas tulemas läbi aegade Eesti suurim rahvaspordiüritus. Tänase seisuga on SEB Tallinna Maratoni kõikidele distantsidele registreerunud juba üle 12 000 osaleja ja registreerimine jätkub. Maratonidistantsile on end kirja pannud rekordiliselt üle 1200 inimese.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Sihtasutus Tallinn 2011 toel on Tallinnas toimuv Baltimaade suurim rahvaspordiüritus pälvinud laialdast huvi ka mujal maailmas. SEB Tallinna Maratonile ja SEB Tallinna Sügisjooksule on hetkeseisuga tulemas osalejaid tervelt 31 riigist. Esindatud on sellised tuntud jooksumaad nagu Keenia, Etioopia, Hispaania, USA ja Portugal. Arvukalt on osavõtjaid tulemas naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt.