Vaata täpsemat ajakava SIIT.

Möödunud nädalal sai NRC Estonia Pop-Up sarja raames treenida nii Tallinna, Tartu kui ka Rakvere linnatänavatel. Augustikuu keskseim üritus toimus esmaspäeva, 17. augusti õhtul Kalevi Keskstaadionil, kus said kõik osalejad Katrin Küti juhendamisel treenida nii, nagu teevad seda Eesti tippsprinterid.

Staadionitreening algas soojendusjooksuga, millele järgesid dünaamilised venitus- ja võimlemisharjutused kätest jalgadeni. Seejärel liiguti edasi jooksuharjutuste ja lahtijooksudeni, kus pöörati erilist tähelepanu käte-jalgade liikumismustrile kiirjooksu ajal. Trenni põhiosa koosnes intervalljooksudest: 100-200m pikkused lõigud, mida korrati 6 korda ning mille vahele tehti puhkuseks kõndi. Treening lõppes lõdvestusjooksuga, mida tehti paljajalu muruväljakul.

Küsimusele “miks võiks harrastussportlane teha intervalltreeningut?” andis Katrin järgmise vastuse: “Kui Sa vähegi tahad joosta kiiremini kui eelmine kord, siis on hea kui jalale ei tule kiirem liigutus üllatusena. Inimene, kes teeb üksnes mingi kindla tempoga jooksu, treenib üht sorti lihaseid. Juhul, kui võistlusel on soov aga joosta natuke kiiremini, siis tulevad kasutusele uued lihased, mida varem ei ole kasutanud ja seetõttu väsivad need ka kiiremini ära. Eelneva vältimiseks ongi erineva kiirusega treeningud mistahes võistlusdistantsil vägagi oodatud.”

Lisaks toimusid kolmandal nädalal treeningud ka pealinnast kaugemal Tartus ja Rakveres. 20. augustil tähistati sportlikult Vabariigi aastapäeva ülikoolilinnas, kus emajõeäärnejooksuring pakkus muidu sisetreeningu harrastajatele head väljakutset.

Nädala lõpus, 23. augustil koguneti Rakvere linnuse juures, kus intervalltreeninguks sobilikud tõusud, linnuseni viivad trepiastmed ja ka lõõmav päike treenijaid sel korral alistada ei suutnud.

NRC Pop-Up sarja panustavad: Terve Eesti eest!, AS Jalajälg, Nike Esinduskauplused, PULS Nutrition, Kalevi Staadion, MyFitness AS, Estover, Vitamin Well, NOBE Aloe Vera, Ajakiri SPORT, Ajakiri Jooksja, AS Balsnack, Musculus, Teaduskeskus AHHAA, Rakvere Linnus, Cinamon Tartu, AS D.T.L. Consumer Products Eesti.