Energiajooksu programmi kuuluvad traditsiooniliselt kell 11 startiv 21,1-kilomeetri pikkune poolmaraton ning kell 14 algav kuuekilomeetrine distants jooksjatele, käijatele ja kepikõndijatele. Koostöös Eesti kergejõustikuliiduga viiakse poolmaratonis juba üheksandat korda läbi Eesti meistrivõistlused, kuhu on oodata Eesti pikamaajooksjate paremikku. Kõik poolmaratoni ja ka kuuekilomeetrise distantsi lõpetajad saavad kaela erikujundusega Narva Energiajooksu medali.

Üheksandat korda toimuva Narva Energiajooksu võistluskeskus asub eksklusiivse jõeäärse promenaadi alguses Joaoru puhkealal. Samasse tuleb ka stardi-finišipaik, sekretariaat, riietumise- ja pakihoiutelgid ning lava, kus viiakse läbi autasustamistseremooniad. Sportliku päeva lõpetuseks astub üles tulise kontserdiga armastatud arstist Koit Toome.

Kell 11.30 algavad Rannahoone juures Joaoru saarel lõbusad Mesikäpa lastejooksud, millest osavõtt on kõigile tasuta. Kõik lapsed saavad diplomi ja auhindu koostööpartneritelt. Lastejooksudele saab eelregistreerida internetilehel jooks.ee ja laupäeva hommikul Joaorus kohapeal.

Energiajooksu kauneim rajaosa kulgeb Euroopa Liidu idapiiril lookleval moodsal promenaadil. Eelmisel aastal osalejate poolt positiivset tagasiside saanud Kreenholmi Manufaktuuri põnev territoorium on ka sel aastal nii 21,1 kilomeetri kui ka 6 kilomeetri jooksutrassi osa. Kõik osavõtjad saavad eksklusiivse elamuse, joostes kunagise Euroopa kuulsaima tehase kolossaalsete võlvide all ja ületades Narva jõel kuivendatud kaheastangulise kärestiku, mis kunagi oli Euroopa veerohkeim juga. Poolmaratoni osalejad läbivad sel aastal ka uue ja atraktiivse rajaosa Äkkeküla terviseradadel.

Energiajooksust osavõtjaid on rajal tiivustamas üle kümne ergutuspunkti. Esindatud on Mora rockbänd, DJ Dani koos Narva-Jõesuu noortekeskuse esindajatega, Peetri Kiriku sotsiaalkeskus, noortebändid N-sect ja The Sibul, Tartu Ülikooli Narva kolledži ja Narva Noortekeskuse ergutuspunkt, tantsukollektiivid Varjud, Step-Up ja Dance Studio Inspiration, Russkoe Radio, Vaba lava DJ, Promenaadi kohvik ja Rugodiv kultuurimaja.