Alates käesolevast aastast lisandus kõigi kaheksa rattamaratoni koosseisu kuni ühe kilomeetri pikkune ajavõtuga kiirenduslõik, mille läbimisaegade põhjal reastatakse kõik sõitjad ning parimad ka sarja kokkuvõttes. Everesti kilomeetri algust ja lõppu tähistavad viidad, lipud ning ajavõtumatid. Kiirenduslõigu algusest annab teada ka infotahvel pool kilomeetrit enne ajavõtu algust.

Hooaja esimesel etapil Viljandis (06. mail) asub ajavõtuga kiirenduslõik mõned kilomeetrid enne legendaarset Mulgi Rattamaratoni veetakistust. Tegemist on põlluäärse teega, mille algusosa kulgeb kergelt allamäge ning kiirenduslõigu lõpuosas on lauge tõus.

Everesti kiirenduslõigu pikkus Mulgi Rattamaratonil on üks kilomeeter, kuid järgnevatel etappidel võib Everesti rajalõik olla ka lühem. Kindlasti saab erinevatel etappidel Everesti kilomeetri profiil ja iseloom olema erinev. Oodata on tehniliselt keerulist singlit, raske tõusuga rajalõiku, tugeva põhjaga kiiret kruusateed jne.

Everesti kilomeetri kolme kiireimat ning kiireimat naisratturit ootavad auhinnad, etapi kiireim pälvib Samsungi fotoaparaadi.