Rajarekord 13,6 kilomeetri distantsil kuulub 2002. aastast Pavel Loskutovile ja see on 40.46. Reaalselt ei ole hilisematel aastatel ükski jooksja seda rekordit suutnud ohtu seada. Kõige lähemale on jõudnud Vjatšeslav Košelev, kes 2006. aastal võitis jooksu ajaga 41.21.

Tänavusel võistlusel võib rajarekord reaalselt löögi alla sattuda. Keenia mees Ibrahim Mukunga on näidanud varasematel jooksudel head kiirust. Heas vormis on ka 2009. aasta võitja Tiidrek Nurme. Saab näha, kas eelmise aasta võitja Kaur Kivistik, 2008. aasta võitja Aleksei Markov, Roman Fosti või keegi teine otsustavad minna tempojooksuga kaasa.

Jooksu korraldajad on paigaldanud iga kilomeetri tagant raja äärde rekordgraafikut tähistavad vaheajad ja seda ka naiste rekordi osas. Õrnema soo esindajatest kuulub rajarekord 47.05 Jekaterina Patjuki nimele. See on ka jooksu ajaloos ainus kord, kus naisvõistleja on finišeerinud absoluutarvestuse esitosinas.

Kui eelmise aasta naistevõistluse võitja Evelin Talts, kuuekordne võitja Jekaterina Patjuk ning Lily ja Leila Luik otsustavad rajal koostööd teha, võib ka naiste rajarekord põrmustuda.

32. Paide-Türi Rahvajooksu start antakse pühapäeval 06. oktoobril kell 12.30 Paide Kultuurikeskuse eest. Võistlejad lähetab rajale Eesti kõigi aegade üks kuulsamaid jooksumehi Mart Vilt.