"Kinnitame, et Saare maakonnas toimunud Muhu jooksul leidis aset juhtum, kus 1946. aastal sündinud meesterahvas, kes osales rahvasportlasena lühemal distantsil, suri rajal umbes kaks kilomeetrit enne finišisse jõudmist. Meest püüti peale kokkukukkumist kohapeal elustada, kuid see ei õnnestunud. Surma põhjuste väljaselgitamiseks on määratud lahang," vastas Kuressaare politseijaoskonna talituse juht Matis Sikk juhtumit puudutavale päringule.

Samuti saatis toimetusele endapoolse nägemuse juhtumit kõrvalt näinud pealtvaataja: "Olime perega ise kohal, nägime, et inimesed jooksid maratoni kiirtee ääres, mitte ühtegi kiirabiautot tee peal polnud, aga tavaliselt organiseerijad peaksid jälgima, et kiirabiauto oleks lähedal."

"Sõitsime oma autoga mööda, kui nägime, et maratoni osalejad ja mõned inimesed, kes ka autost mööda sõitsid, andsid esmaabi mingile mehele. Minu ema jooksis ka aitama ning nemad koos hakkasid teda elustama. Kiirabi tuli minu hinnangul umbes poole tunni pärast, aga oli juba hilja! Mees oli 68-aastane."