Rõivas läbis jooksu stardinumbri all 899, kuid sai tänu isiklikule treenerile Urmas Randma ja rajameistrile Einar Kaigasele startida paremuselt teises grupis, kuhu kuulusid jooksjad võistlusnumbritega 150 kuni 300. Ta võinuks soovi korral startida ka kõige tugevamas grupis, kuid otsustas mitte seda teha.

Olukord sai võimalikuks tänu treener Randma, kes minutid enne starti rajakorraldaja Kaigast nägi ning luba kolme oma jooksja ettepoole nihutamiseks küsis.

Randma sõnul ei näe ta olukorras midagi ebatavalist. Antud olukorras soovis treener lihtsalt näha, kui heas vormis tema treenitavad on.

"Pariisi ja Stockholmi maratonidel stardivad kõrged riigipead alati eespool. Kuid seekord tuli mul idee puhtalt spontaanselt. Nägin rajakorraldajat ja küsisin ning ta lubas. Taavi on korralikult harjutanud ja väga tubli. Sain treenerina nii võimaluse näha, mis vormis ta hetkel on," lausus Randma Delfile ja EPLile. "Tegemist oli puhtalt spontaanse otsusega. Ega Taavi ise ettepoole kippunud, see oli minu idee. Minu meelest on tore, kui selline mees rahvaspordiüritustel kaasa teeb. VIPid kaunistavad ju võistlust ja rahva elevus oli suur."

50 jooksuhuvilise treener Põldma kinnitas Delfile, et ta pole varem kunagi pidanud vajalikuks stardikohta muuta. "Eks need, kes on kiiremad, stardivad niikuinii eespool," lisas Randma.

Jooksu peakorraldaja Mati Jürisson kinnitas, et teda otsuse juures ei olnud, kuid midagi vastuolulist ta toimunus ei näe. "Korraldajatel on igasugune õigus teha stardirivis ümberkorraldusi," kinnitas Jürisson.

Rahvaspordiüritustel tõstetakse tähtsad isikud tihtipeale just turvalistel kaalutlustel ettepoole, nähtavatele kohtadele. Ja korraldajate kohustus on igasugune turvalisus tagada.