Esmakordselt 23.-31. maini toimuval Tallink Maijooksu virtuaaljooksul saab osaleda enda poolt välja valitud seitsmekilomeetri pikkusel rajal kas joostes, käies või kepikõndi tehes. Eesmärk on korraldada läbi aegade Eesti suurim virtuaalne liikumissündmus. Väljakutset minnakse püüdma traditsioonikohaselt üksnes naiste kaasabil.

Tallink Maijooksu virtuaaljooksust osavõtjad panustavad ka heategevusse. Osalustasudega toetatakse sel aastal Eesti Vähiliidu mammograafiabussi jaoks uue ja kaasaegse 3D mammograafi ostu, millega saavad kõik osalejad omalt poolt kaasa aidata rinnavähi ennetamisele ja varajasele avastamisele Eestis.

“Eesti Vähiliidu mammograafiabussis on 10 aasta jooksul uuritud üle 70 000 naise. Rinnavähk on avastatud 298-l. Nendest 85%-l naistest on haigus olnud varases staadiumis, kus rinnavähk on väljaravitav. Uus 3D mammograaf aitab tuvastada varajast rinnavähki igas eas naistel. Oleme tänulikud igaühele, kes aitavad meil päästa naiste elusid,” ütles Vähiliidu juhatuse esimees Maie Egipt.

”Meil on heameel, et Tallink Maijooks ka sel aastal siiski toimub ja saame kõik üheskoos ka naiste tervise tuleviku heaks midagi ära teha. Me ei saa küll seda olulist spordiaasta sündmust sel korral koos nautida, kuid meil on siiski võimalik vähemalt üks kallis sõbranna või ema, tütar, tädi või keegi muu lähedane kampa võtta ja koos üks 7-kilomeetrine tervisering 2+2 reeglit rangelt järgides ette võtta.Aitame nõnda üheskoos Eesti naiste tervist hoida täna ja ka tulevikus,” lisas Tallink Grupi brändi- ja turundusjuht Kristi Männik.