Rõuge rattamaratoni peakorraldaja Ivar Tupp nentis, et läinud sügisel mõõdistatud ja paika pandud uuenenud trass läbiks kahe ja poole nädala pärast eeldatavasti rohkelt selliseid kohti, kus laiub muda ja lainetab vesi. "Iga-aastaselt raja valikul kasutusel olnud Haanja- ja Kurgjärve suusarajad on hetkelgi veel suusakõlbulikud ja kuigi maratonipäevaks on sealt lumi sulanud, ei suuda radade aluspõhjad piisavalt taheneda," sõnas Ivar Tupp. "Märkimisväärne osa algselt planeeritud rajast ei kannataks, et sealt maikuu esimesel laupäeval paar tuhat ratturit üle sõidaksid, ilma rajapõhju tõsiselt kahjustamata," lisas Rõuge rattamaratoni peakorraldaja. Tema sõnul on lisaks sellele kevadine suurvesi hävitustööd tegemas ka väiksemate külavahe- ja kruusateedega, sest olemasolevad teetruubid ei suuda piisavas koguses vett läbi lasta ning liigne vesi tungib teedele, tagajärjeks on sügavad uhtekraavid või lausa ärauhutud teeosad.

Rõuge rattamaratoni korraldajad kinnitavad, et vaatamata keerulistele oludele maraton kindlasti toimub ja korraldajad teevad kõik võimaliku, et tagada sõitjatele nauditav rada. "Lähipäevil töötame välja uue rajatrassi, mis saab esmakordselt rattaga läbi sõidetud eeldatavasti Suurel Reedel," kinnitas Ivar Tupp. Uus rada tähendab korraldajatele suurt lisatööd (sealhulgas kooskõlastused ja nõusolekute taotlemine maaomanikelt).

Rõuge rattamaratoni avatud raja sõit toimub pühapäeval, 01. mail, algusega kell 11.00 Rõuge Ööbikuoru platsilt. Samas toimub pidulik Võrumaa turismihooaja avamine ja selle sportlikus osas annavad Rõuge hokimehed teatepulga üle ratturitele, kes ka kohe avatud raja kilomeetreid mõõtma suunduvad.

Rõuge rattamaratoni start antakse 7. mail kell 12:00 Rõuges. Elion Estonian Cup sarja soodushinnaga registreerimine lõpeb sel neljapäeval, 21. aprillil.