Start 14 km pikkusele ringile ümber tallinlaste joogiveeallika antakse kell 12 veepuhastusjaama territooriumil, Järvevana tee 3.

Lisaks tavadistantsile toimub Ülemiste järve jooksu raames 5 km pikkune metsajooks ning kõigi jooksusõprade kõrval on stardijoonele oodatud ka kepikõndijad, sest mõlemal distantsil võib harrastada ka kepikõndi. Kõigile lõpetajad saavad traditsioonilise medali. Sarja eelmiste etappide ning eelregistreerimise põhjal ootavad korraldajad rajale rekordarv osalejaid.

EMT Järvejooksude sarja liidrina läheb võidumõtetega rajal Pavel Loskutov, kes hiljuti tuli Eesti meistriks poolmaratonis. Loskutov on sel aastal võitnud kõik kolm EMT Järvejooksude jooksu ning on oma pika ja eduka karjääri jooksul esimest korda väga lähedal ka sarja üldvõidule. Sarja üldarvestuses teisel kohal olev Taivo Püi stardib järveringile kindla mõttega kindlustada teine koht ning ka Ülemiste jooksul võimalikult kõrgel kohal lõpetada.  Esikolmikusse soovivad end joosta ka Aleksei Markov, Kaupo Sasmin ja Taavi Tambur.

Naistest loodab sarja üldvõidu kindlustanud Evelin Kärner taastada hooaja alguse head jooksuvormi. Peapretendent esikohale on aga samuti Eesti meistriks poolmaratonis tulnud Sigrid Valdre. Hiljutisest mandlioperatsioonist taastuv Olga Andrejeva teeb Ülemiste jooksul esimese tõsise võistluse.

Jooksupäeva raames toimuvad ka Lotte lastejooksud 3-12 aasta vanustele lastele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Kõige nooremad alustavad kell 10.30. Igale lapsele antakse finišis ka Lotte kõrrejooks. Skypark toob lastele atraktiivse seiklusraja.

Lisaks jooksmisele saab kohapeal tutvuda ka tallinlaste joogivee allikaga - Ülemiste Veepuhastusjaamaga. Ülemiste jooksu peatoetaja on AS Tallinna Vesi korraldab jooksupäeval, 28.augustil ka Tallinna Veepuhastusjaama lahtiste uste päevad. Ekskursioonid veepuhastusjaamas toimuvad eesti ja vene keeles igal täis- ning pooltunnil kella 10st kella 15ni.