Liikumisaasta 2014 kutsub kõiki inimesi üles päevas vähemalt pool tundi liikuma, et võita laiskus ning teha head oma tervisele. Et igapäevaseid liikujaid motiveerida ja premeerida, loosivadki ümber Viljandi järve jooksu korraldajad järgmisel nädalal välja viis tasuta stardikohta. Võitja saab ise otsustada, kas ta tahab osaleda jooksul või kepikõnnil. Lisaks stardikohale saab õnnelik võitja ka jooksu T-särgi.

Loosimisel osalemiseks tuleb saata sõnum jooksu facebooki lehele www.facebook.com/viljandijarvejooks. Järvejooksu liikumisnädal algas täna, esmaspäeval, 7. aprillil. Kõigi sel päeval sõnumi saatjate vahel loositakse võitja välja teisipäeval. Nii lõpeb sõnumite vastuvõtmine reede südaööl ning viimane võitja selgub laupäeva hommikul.

1. mail juba 85. korda peetava Viljandi järvejooksu eel on korraldajad tähelepanu pööranud treenimisele ning liikumisele. Päris algajatele jooksjatele annab jooksu kodulehel iga nädal nõu jooksutreener Einar Kaigas, kes koostab treeningkava ja annab harjutajatele pidevalt nõu.

Et treeningplaani järgi harjutajad saaksid end teistega võrrelda, loosisid jooksu korraldajad vahetult vabariigi aastapäeva eel välja kaks vabatahtlikku treenijat, kellega treener personaalselt suhtleb ja toetab. Need treenijad peavad jooksu kodulehel blogi, kus nende tegemisi ja arengut saab jälgida.

14. aprillil kutsuvad järvejooksu korraldajad huvilisi Viljandisse ühisele treeningjooksule. Kell 18 antakse treeningule ühine start Viljandi staadionilt ning jooksjad saavad proovida ümber Viljandi järve jooksu rada.

Suurjooks ise on 1. mail kell 12. Tänavu 85. korda peetav jooks on Eesti vanim rahvaspordivõistlus, mis sai alguse juba 1928. aastal. Aprilli alguseks oli end jooksule kirja pannud 1700 osalejat ning 1. mail on Viljandisse oodata ligi 4000 jooksjat ja kepikõndijat.

Head Liikumisaastat!