Korraldajate sõnul on SEB 32. Tartu Jooksumaratoni rada juba aprilli alguses nii kuiv ja lumevaba, et võib vabalt jooksuhuvilisi vastu võtta. Harrastajatel on vähese lumega talve tõttu suurepärane võimalus jooksutreeningutega sel hooajal varem alustada.

Võistluste direktori ja projektijuhi Kunnar Karu kiitis, et raja seisund on hetkel hea, ning kutsus kõiki Elvasse treenima. Vaata ka spetsiaalset videot siit.

Ka rajameister Assar Küti sõnul pole jooksurada lähiaastatel kordki nii varakult kuivaks läinud. Harrastajad saavad tema hinnangul nautida pea ideaalseid tingimusi.

Projektijuht Kunnar Karu sõnul pakub SEB Tartu Jooksumaraton võimaluse jooksu või kepikõnni harrastamiseks väga erineva treenitusega inimestele. Mõni soovib läbida 23 kilomeetrit võistlusena, teine võtab seda lihtsalt pikema treeninguna. Paljud võtavad selle distantsi ette koos sõpradega, et joosta oleks meeleolukam. Kindlasti ei tohiks unustada ka võimalust läbida lühem, 10 kilomeetrit pikk distants. 

Mõlemad rajad kulgevad valdavalt Lõuna-Eesti vaatemängulistel kruusa- ja metsateedel. Tõsi, 23-kilomeetrise raja esimesed kilomeetrid tuleb läbida Otepää linna asfaldil. Kuid juba õige pea järgneb asfaldilõigule loodusraja pehmem pinnakate, kus saab nautida linnulaulu ja kohalike ergutushüüdeid.

Päev enne Jooksumaratoni ootavad korraldajad Tartus asuvasse Tähtvere spordiparki ka pere noorimaid liikmeid, kellele on välja mõeldud eriprogramm.