Peakorraldaja Marika Blossfeldti sõnul on üritusele oodatud tantsima kõik naised: igas pikkuses, vormis ja vanuses. Eelnev tantsukogemus ei ole vajalik. Uksed on avatud kõikidele naistele, kes soovivad laagrilistega kaasa tantsida.

Marika Blossfeldt: “Loo endas ühendus maa ja taevaga: iidsed ja kaasaegsed ringtantsud on lihtsad, kuid köitvad.“ 

Tants toob välja rõõmu, mis haarab oma voolamisse kogu keha. Avades ennast liikumises silmapilgule, loome ühenduse sellega, mis on oluline. Nii saab tants sillaks, mida mööda voolab meie energia sisemusest maailma. Tantsides taeva ja maa vahel osaleme me selles sündimises teadlikult. Me saame häälestada ennast nähtamatule ja dünaamilisele essentsile, mis tantsus leiab seletamatul viisil kehastuse. Nii oleme võrdsel määral ühenduses nii jumalikkuse kui maa hingega ja tantsime maailmaruumis oma olemust inimestena.

Meditatiivsetes ringtantsudes, kergelt äraõpitavate sammudega, tugevdame me oma ühendust maa suunas alla ja üles taevasse. Pidevates kordustes harjutame mõtetest lahtilaskmist ja hinge tähelepanelikkust. Vabas tantsus tegeletakse sellega, mis hetkes on ja mis hetkest sünnib – sellega, mis voolab vormitust vormi. Mõlemad loovad ruumi hoitusele taeva ja maa vahel. Esile saab tulla tänulikkus meie elutsükli vastu. Tants avab ligipääsu rõõmule meie igapäevasest küllusest ja annab sellele kehalise väljenduse. Oleme tantsivaks ühenduseks – sillaks – taeva ja maa vahel, mille kehastamine ei tundu enam keeruline ka argipäevas.

Uksed avatakse kell 20.00

Marika Blossfeldt soovib kõikidele eestimaalastele kaunist, tervislikku ja tantsulist liikumisaastat.