Võistluspäev algab kell 11.30, mil Velotreki ees antakse esimene start 51-kilomeetrisele rahvasõidule, kuhu on oodatud kõik rattaspordi harrastajad. Kell 13:15 autasustatakse võitjaid ning loositakse kõigi osalenute vahel välja auhinnad.

Rahvasõiduga samal ajal – kell 12 – antakse start ka 6,5-kilomeetrisele peresõidule, kuhu on oodatud osalema kõik rattahuvilised pereisad ja –emad koos oma lastega, kel vanust vähemalt kuus aastat või enam. Distantsiks on legendaarne Pirita-Kloostrimetsa ringrada ning igat sõitjat ootab korraldajate poolt soojale suvepäevale kohaselt külm jäätis.

Vahetult enne tippsportlaste starti on rajale oodatud pere pesamunad. Selleks on võistlusrajal organiseeritud kell 13:40 algav Tillusõit, kus alles rattasõiduga sinasõprust tegevad lapsed saavad pealtvaatajate ja vanemate toetusel läbida 200-meetrise teekonna, finišeerides täpselt Pirita Velotreki ees Eesti ja lähiriikide tippratturite silme all.

Pealtvaatajatel on võimalus näha, kuidas Eesti ja naaberriikide parimad ratturid teineteiselt mõõtu võtavad kell 14:00 algaval 126 kilomeetrisel põhisõidul. Pirita-Kloostrimetsa ringrada läbitakse 21 korral, mis tähendab seda, et liidritegrupp vuhiseb Velotreki eest läbi u iga 6-7 minuti järel.

Velotreki staadionil on kogu päeva vältel lastele avatud batuudid ja meelelahutuslik programm. Rahva panevad tantsima aeroobikakuningannad Kaisa Edenberg ja Katrin Väli.

NB! Ühelegi rattasõbrale pole see muidugi uudiseks, aga kordamine on tarkuse ema – võistlusele tulles olgu igaühel kiiver peas!