Need, kes professionaalselt sõidavad ja medaleid sihivad, on oma ettevalmistustega maratoniks nagunii lõpetanud ja naudivad kergemaid treeninguid ja rohkemat puhkust, et endast võistluspäeval valitud distantsil maksimum anda. Vormi enam parandada ei jõua, kuid vaimu saab kindlasti ette valmistada ja tehnikat lihvida. Võistluste direktor Kunnar Karu on võtnud oma missiooniks toetada kõiki Eestimaa rulluisuharrastajaid ja Liikumisaasta puhul populariseerida tervisesporti. Ta kinnitab, et maratonile on oodatud ka need, kel tublit eeltööd pole süstemaatiliselt tehtud, kuid kelle vorm võimaldab osaleda tervisele kahju tegemata. 

SEB 8. Tartu Rulluisumaratoni võistluse direktori Kunnar Karu toob välja 5 põhjust, miks peaks kindlasti osalema rulluisumaratonil:

1. Tegu on selle suve suursündmusega rulluisutamise vallas – suurima ning kõige tähtsama võistlusega siinses piirkonnas. Iga rulluisumaratoni fänni must be üritus. Osalejaid on tulemas 11 riigist, sh Eestist, Lätist, Venemaalt, Soomest, Valgevenest, Itaaliast, Venetsueelast, Poolast, Rootsist, Norrast ja Hiinast.

2. See on ainus võimalus sõita rulluisumaratoni pikemal ringil, kuna enamik võistlusi toimub lühikesel ringil. Väga raske on leida asfalti, mis vastaks rulluisutajate vajadustele,et liiklus muretult ära korraldada – tavaliselt toimuvad maratonid väiksemal ringil, v.a. mõned suured ja mainekad maratonid, näiteks Berliinis, kus toimub samalaadne võistlus linnas piires ning ühel ringil. 

3. See on ka ainus võistlus, kus on sees tavapärasest suuremad laskumised ja tõusud – see on üks vähestest taolise rajaga maratoniradadest maailmas, kuna enamik maratone toimuvad võimalikult siledal maal ning kiire rajaga. 

4. See on ka rahvasportlaste pidupäev – kui on suvi otsa harjutatud, siis nüüd on ühise nautimise päev käes, kui üle 1000 rulluisusõbra võtab ette maratoniraja. Rahvasportlased lähevad ju rada nautima. Neile ei ole esmatähis, kes esikohale tuleb – neile on tähtis nautida pühapäeva, ületada oma 2011. aasta tulemus, olla parem naabrimehest, läbida koos abikaasaga edukalt maraton või nautida maratonirajal koos sõpradega iga emotsiooniderohket kilomeetrit.

5. Tegemist on kogupereüritusega – lastele toimub laupäeval oma koolitus ja väike võistlus, emale ja isale on kavas 42 või 21 km distantsid ning samal ajal on võimalus jätta laps lastehoidu Tartu Seiklusparki. Laupäeval saab kaasa elada rulluisusprindile ning lisaks saab kogu perega nautida suviselt meeleolukat Tartu linna. 

Kunnar Karu soovib kõikidele vägevat, ohutut ja meeleolukat maratoni.