Start esimesele TILLUjooksule (350 meetrit), mis on mõeldud kuni 4-aastastele, antakse kell 10:00 Tartu raekoja taga. Seejärel stardivad 4-7-aastased 500-meetrisele ringile. Kell 10:30 antakse start kooliealiste MINImaratonile (850 meetrit). Jooksjad finišeerivad Tartu raekoja platsil ja distantsid pikenevad vastavalt, kas rada teeb ringi Poe tänava, Vallikraavi tänava või Vanemuise tänava kaudu.

Kõik jooksu läbinud lapsed saavad medali, diplomi ning väikese auhinnakoti. Lisaks loositakse mitmeid auhindu koostööpartneritelt. Lasteüritustel on kohal maratonijänesed koos mitmete teiste maskottidega, samuti SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, kelle vabatahtlikud veedavad lastega aega, üheskoos saab mängida lauamänge ja meisterdada.

2. Tartu Linnamaratoni ja Tartu Sügisjooksu lasteüritused toimuvad teist korda. Möödunud aastal osutus üritus väga menukaks: ühtekokku oli pisikesi osavõtjaid 1671. Üritusele oodatakse kõiki ka varasemal korral osalenud lapsi, sest see on suurepärane võimalus alustada iga-aastase jooksutraditsiooni pidamisega kõige esimesest üritusest alates.

Eelregistreerimine lastejooksudele on avatud alates tänasest, 30. septembrist kuni neljapäevani, 3. oktoobrini kella 17:00-ni Klubi Tartu Maratoni veebilehel. Võimalik on registreerida ka ürituse toimumise päeval kohapeal.