Jooks ümber Ülemiste järve pakub jooksusõpradele ainulaadse võimaluse kord aastas joosta ümber tallinlaste joogivee allika. Lisaks tavadistantsile toimub Ülemiste järve jooksu raames 5 km pikkune metsajooks ning kõigi jooksusõprade kõrval on stardijoonele oodatud ka kepikõndijad, sest mõlemal distantsil võib harrastada kepikõndi. Kõik lõpetajad saavad traditsioonilise medali. Sarja eelmiste etappide ning eelregistreerimise põhjal ootavad korraldajad rajale üle tuhande osaleja.

Peakandidaat esikohale on Viljar Vallimäe, kes hiljuti võitis uue isikliku rekordiga Eesti meistrivõistlused poolmaratonis. EMT Järvejooksude sarja liidrina läheb rajale Taivo Püi, kellele Ülemiste järvejooks on peale vigastuse pausi esimene start. Samas on Püi sarja üldvõidule väga lähedal, sest järgmised kaotavad juba rohkem kui minutiga. Seda põnevam tõotab aga tulla võistlus sarja arvestuses teisel ja kolmandal kohal asuva Sergei Tserepannikovi ja Ilja Nikolajevi vahel. Stamina Arcotransport tiimi jooksjate kaotus Püile on vastavalt 1.16 ja 1.36. Esikolmikusse soovivad end joosta ka Aleksei Markov ja Kaupo Sasmin.

Naistest läheb favoriidina rajale sarja kindel liider Liina Luik, kes samuti tuli hiljuti Eesti meistriks poolmaratonis. Ka naiste arvestuses tuleb põnev võistlus sarja teisele ja kolmandale kohale Stamina Arcotransport tiimi jooksjate vahel. Hetkel teisel kohal asuv Evelin Kärner edestab Kristina Dolmatovat vaid 14 sekundiga. Vähemalt esikolmikusse jõudmise plaanidega tuleb starti ka Annika Rihma, kes juulis tuli Eesti meistriks 5000 m jooksus.

Jooksupäeva raames toimuvad ka POP lastejooksud kuni 12 aasta vanustele lastele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Kõige nooremad alustavad kell 11.00. Igale lapsele antakse finišis ka POP kõnekaart. Skypark toob lastele atraktiivse seiklusraja.

Sarja spordipartner adidas koostöös Rademariga pakub Ülemiste järve jooksul võimalust teha footscani jalatesti, mille tulemused lihtsustavad jooksujalanõude valikut. Samuti on võimalik jooksudel osta soodsa hinnaga adidase jooksuvarustust.

Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Eesmärgiks valmistada võistlejad ette ees ootavateks katsumusteks ning anda neile rajale kaasa hea tuju ning mõnus meeleolu.