Laupäeval, 2. juunil Eesti Olümpiakomitee egiidi all toimuvale PAF Tartu Olümpiajooksule on tänase hommiku seisuga registreerunud ligi tuhat liikumisharrastajat.

Sportliku päeva juhatab sisse ERGO Lasteolümpia, kus lapsed saavad osaleda jooksuvõistlusel ja võtta osa sportlikest mängudest. Lastejooksudele on registreerimine kohapeal TÜ Spordihoone kõrval ja on lastele tasuta. Iga lõpetaja saab diplomi ja ERGO auhinna.

Kümnekilomeetri pikkusele rajale antakse start kell 12 Kroonuaia sillalt. Rada kulgeb Emajõe kallastel asfalt- ja kõvakattega pinnasteedel. Rajal on üks joogipunkt, kus pakutakse vett ja spordijooki. Silberauto vahefiniš asub teisel kilomeetril.

Võistlus Olümpiajooksu auhinnaliste kohtade nimel tuleb põnev, sest osalejate nimekirjas on enamik hetke Eesti parematest pikamaajooksjatest, Meestest on eeldatavad favoriidid Viljar Vallimäe, Taivo Püi, Kaupo Sasmin ja Sander Jürs. Naistest on võidumõtted peas nii juba Londoni Olümpiamängude normi täitnud Evelin Taltsil kui tartlastest õed Liina ja Lily Luik ning Egle Mätas.

PAF Tartu Olümpiajooksul osalejatele ja pealtvaatajatele jätkub lisaks sportimisele ja kaasaelamisele põnevat tegevust ka võistluskeskuses Tartu Ülikooli Spordihoone juures. Sportlandi telgist on võimalik osta soodsalt spordivarustust ja tutvuda Eesti olümpiakoondise uhiuue riietusega. Nike telgist saab tasuta testida Nike jooksujalatseid ja küsida nõu oma ala spetsialistidelt. Avatud on ERGO kindlustustelk ning Tallinna Tehnikaülikool koostöös Microsoftiga toob uudistajateni kinectic innovaatilise spordi läbi TTÜ Kinecti x-boxi mängude. Võimalik on soodsalt registreerida mitmetele rahvaspordivõistlustele. Kohaletulnute meelt lahutab ansambel Justament.

Võistluste autasustamine algab kl 13.45. Peaauhind nimisponsorilt PAF on reis Ahvenamaale, mis loositakse kõigi finisheerinud võistkondade vahel peale põhiautasustamist. Võidu kättesaamise tingimuseks on, et võistkond või võistkonna esindaja on autasustamisel kohal. Hetkel on kirjas 61 võistkonda.

Olümpiajooksule registreerimine internetiaadressil www.jooks.ee lõpeb reedel, 1. juunil kell 17.00. Kirja saab ennast panna ka võistluspäeva hommikul Tartu Ülikooli Spordihoone juures (Ujula 4, Tartu) asuvas võistluskeskuse sekretariaadis.