Lisaks arvukatele liikumisrõõmu nautivatele tervisesportlastele on hooaja ühe viimase rattasõidu starti tulemas ka hulgaliselt Eesti paremaid maastikurattureid.

Esikohapretendentidest on meeste klassis Kõrvemaa 40,5 kilomeetri pikkusele distantsile startimas mullu teiseks jäänud Sander Maasing Spordiklubist Peloton, Kõrvemaa Rattamaratonide kolmekordne võitja Caspar Austa, Helmet Tamkõrv Spordiklubist Extreme Sport, vanameistrid Alges Maasikmets ja Raido Kodanipork ning paljud teised Eesti paremikku pürgivad ratturid. Naistest on favoriitideks mullune teise koha võitja Greete Steinburg Rakke Spordiklubist ning Inge Kool Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist.

RMK Kõrvemaa Rattamaraton on ühtlasi tänavune viimane osavõistlus RMK Kõrvemaa neliküritusest, mis koosneb neljast rahvaspordiüritusest: suusamaraton (toimus 26. veebruaril), kevadjooks 28. aprillil, rahvatriatlon 14. juulil ja rattamaraton 22. septembril. Nelikürituse arvestuses lähevad homme liidritena rajale meestest Allar Soo, kes edestab lähimat konkurenti Siim Kauget kõigest kahe sekundiga ning naistest Signe Parm, kelle edu Heleri Kivili ees on 3 minutit ja 59 sekundit.

Aegviidu lähistel Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses toimuv RMK Kõrvemaa Rattamaraton on üritus kogu perele. Päev algab kell 11.30 rattavõistlustega lastele, millest osavõtt on tasuta ja registreerida saab kohapeal. Pärast sõitu saab RMK Lastealal “Noorendik” iga väike rattur lõkke juures valmistada endale päris oma medali. Samuti tehakse lastealalt juhendajate juhtimisel lühikesi sügisretki, et koos vaadata, mida põnevat metsas kasvab või toimub

Kell 12 antakse start RMK Kõrvemaa Rattamaratoni 40,5 km pikkusele põhidistantsile. Kell 12.45 stardivad harrastajad 21,5 km pikkusele rajale. Rattamaratoni rada kulgeb mitmekesisel ja põneval maastikul. Joogipunktides pakutakse osalejaile vett ja Saku Vivasport spordijooki, vajadusel on valmis meditsiiniteenistus. Võistluskeskuses asuvast Sportlandi telgist on sel päeval võimalik soodsalt osta rattavarustust. Finišis ootab kõiki lõpetajaid kehakinnitus ja kuum saun.

RMK Kõrvemaa Rattamaratonile saab veel registreerida võistluspäeva hommikul sekretariaadis Kõrvemaa Matka ja Suusakeskuses.