"Tartu Jooksumaratoni lastejooksud on Tartu Maratoni Mini Kuubiku sarja kõige suurema osavõtjaskonnaga lasteüritus,“ sõnas Indrek Kelk, 34. Tartu Jooksumaratoni võistluste direktor. „Ilmselt kaunis kevadine ilm, suurepärased rajad ja lai distantside valik igas vanuses jooksufännidele on see, mis nii palju lapsi ja noori mai alguses meile jooksma toob.“
2015. aastal osales üritusel 3843 osalejat, tänavu on korraldajad valmis rajal vastu võtma kuni 4200 last.

„Kui oleme paaril eelmisel aastal isegi olnud pisut mures, kas ikka need 4000 ja rohkem last mahub Tähtvere Spordiparki ära, siis sel aastal saame öelda, et lastele on veelgi rohkem ruumi! Varasemalt toimus Heateo jooks lasteüritustega samal päeval, kuid nüüd saab Heateo jooks stardi reede õhtul ning laupäev on täielikult laste päralt."

Tartu Jooksumaratoni raames 6. mai õhtul samuti Tähtvere spordipargis toimuv 4,5 km pikkune Heateo jooks kogub koostöös Lastefondiga sel aastal raha 3-aastase Cassandra toetuseks, kes põeb üliharuldast nahahaigust nimega bulloosne epidermolüüs. Heateo Jooksule on oodatud kõik jooksu- ning kõnnisõbrad, sellele registreerimine on tasuta. Stardinumbri kättesaamisel teeb osaleja vähemalt 1€ suuruse annetuse.

Pühapäeval, 8. mail leiab aset Lõuna-Eesti looduses Baltimaade suurim metsaradadel toimuv jooksuüritus, kuhu on samuti oodatud kõik jooksu- ning kõnnisõbrad kas 23 km või 10 km pikkusele distantsile. Viking Line kingib finišeerijatele laevapiletid kahele Soome ja kõik viimase kahe nädala jooksul registreerunud saavad kingiks kevadise torusalli ja osalevad loosimisel, kus peaauhinnaks reisipakett kahele Vilniuse maratonile.

Rohkem infot ja registreerimine nii lasteüritustele, Heateo jooksule kui ka 34. Tartu Jooksumaratonile: https://www.tartumaraton.ee