“See on uskumatu!” sõnas rahvusvahelise jalgrattaliidu UCI kommisaar Christian Magiera möödunud aastal, kui üritusest võttis osa 3600 last. Magierale avaldas väga sügavat muljet nii suur hulk lapsi koos lastevanematega nautimas rattasporti. “Mul on raske ette kujutada, et see on tõsi,” lausus ta siis.

Klubi Tartu Maratoni lasteüritustel osalejate arv on iga aasta tõusnud märgatavalt. Tänavu mai keskel toimunud SEB 32. Tartu Jooksumaratoni lasteürituste raames ületati 4000 piir, kui kokku osales lasteüritustel 4082 last. Kui võtta arvesse Tartu Jooksumaratoni lasteüritustel osalenute arvu tõus, on suure tõenäosusega oodata ka Tartu Rattarallile üle 4000 osaleja, valmis ollakse isegi kuni 4500 osalejaks.

Nii suure hulga laste turvalisuse ning ohutuse tagamiseks on üritusel abiks ka Maanteeamet, kelle vabatahtlikud juhivad laste ning vanemate tähelepanu kiivri õigele kasutamisele, vajadusel nõustades vanemaid ka näpunäidetega, mida arvesse võtta kiivri ostmisel.

“Klubi Tartu Maratoni lasteüritused on meie arvates ohutuse ja turvavarustuse õigele kasutusele tähelepanu pööramiseks väga sobilikud,” sõnas Kai Kuuspalu, Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhtivspetsialist. “Tegemist on väga populaarsete üritustega ning eelmiste aastate jooksul oleme märganud valesid kiivri kandmise viise. Seega on tänavusel ratta lasteüritusel osalemisel meie peamiseks eesmärgiks teavitada lapsi ja nende vanemaid kiivri õigest kasutamisest.”

“Kindlasti soovitame enne üritust ning hooaja hakul pere rattad koos üle vaadata: kas rattad on töökorras ja ohutusnõuetele vastav. Ees peab olema valge helkur, taga punane helkur, vähemalt ühe ratta mõlemal küljel kollane või valge helkur, töökorras pidurid ja signaalkell ning pimeda ajal või halva nähtavuse korral ees valge ja taga punane tuli,” selgitas Kuuspalu põhilisi rattaohutusnõudeid.

Pärast laupäevaseid lasteüritusi toimub pühapäeval, 1. juunil täiskasvanutele mõeldud SEB 33. Tartu Rattaralli 70 ja 133 km pikkuste distantsidega. Sinna oodatakse osalema 4000 ratturit.