Tallinna Maraton koos Sügisjooksuga toob pealinna tänavatele taas üle kahekümne tuhande jooksusõbra ja liikumisharrastaja. Rekordiliselt on külalisi välisriikidest, mis teeb Tallinna Maratonist ajaloo suurima välisosalejatega spordisündmuse Eestis.

Reedel, 6. septembri õhtul on programmi sissejuhatusena kavas viiekilomeetri pikkune Nike Noortejooks, mis viib osalejad Vabaduse väljakult Kaarli puiestee, Toompea tänava, Falgi tee, Toompuiestee ja Nunne tänava kaudu Tornide väljakule. Paksu Margareeta juurest joostakse lõik Rannamäe teel ning vanalinna ajalooliste tänavate kaudu jõutakse Raekoja platsile ja Harju tänava kaudu tagasi finišipaika. Üha populaarsust koguvale Nike Noortejooksule on oodata üle nelja tuhande osaleja. Noori ergutavad reede õhtul Vabaduse väljakul DJ Anton Must, Villemdrillem ja Eesti laulul tuntuks saanud Stefan.

Laupäeval, 7. septembril, kell 17.00 minnakse Vabaduse väljakult tänavu kahekümnendat juubelit tähistava kümnekilomeetri pikkusele Optibet Sügisjooksule, mis viib jooksjad, käijad ja kepikõndijad Kalamaja piirkonda, kus rada läbib ajaloolist Põhja-Tallinna tööstusrajooni, teeb esmakordselt tiiru ümber imposantse Lennusadama vesilennukite angaari, möödub Noblessneri Valukojast, Patarei vanglast ja Kalasadamast. Taas joostakse läbi ka osalejate seas rohkelt elevust tekitanud Kultuurikatla hoonest. Finiš on esmakordselt Viru väravate juures täpselt vanalinna piiril. Mööda Viru tänaval asuvat järelkoridori liigutakse võistluskeskusesse Vabaduse väljakul.

Laupäeva õhtul leiab Vabaduse väljakul aset vägev kontsertprogramm, kus astuvad üles Liis Lemsalu Band ja legendaarne ansambel Kala. Ise alati sportlik Liis Lemsalu oli vaimustuses, et saab esmakordselt Sügisjooksu publikule esineda ning lubas Eesti suurimast jooksust osavõtjaile meeldejääva kontserdi anda. Sel suvel uuesti lavalaudadele astunud ansambel Kala on 1991. aastal Tallinna Ülikooli näitejuhtide kursusest alguse saanud rock-ansambel. Peale seitsmeaastast pausi otsustasid Sepo Seeman, Venno Loosaar ja Priit Valkna, et aitab vaikusest küll. 7. septembril, Vabaduse väljakul, esitatakse nii vanu lugusid, kui uut materjali. Liis Lemsalu Band alustab kell 18.00 ja ansambel Kala läheb lavale kohe pärast 10 km autasustamist kell 19.15. Vabaduse väljaku kontserdid on kõigile tasuta.

Laupäeval tasub kohale tulla terve perega, sest 7. septembri päeval toimuvad Hirvepargis Mesikäpa lastejooksud, kuhu on juba kirja pannud üle kahe tuhande väikese jooksusõbra. Lapsi saab tasuta registreerida internetiaadressil www.jooks.ee.

Pühapäeva, 8. septembri hommikul kell 9 algab klassikaline 42,195 kilomeetri pikkune maratonijooks ning kell 10.15 lähevad poole lühemale distantsile poolmaratonist osavõtjad. Mõlema distantsi start ja finiš on Viru väravate juures. Tänavuse maratoni ja poolmaratoni rada viib jooksjad Kalamaja, Pelgulinna, Haabersti, Kopli ja Rocca al Mare kanti ning Stroomi rannapargi teedele. Maratonist osavõtjad saavad joosta ka läbi Tallinna loomaaia ning Õismäe raba läbivatel uhiuutel kergliiklusteedel. Südalinna naastakse mööda Kopli ja Suurtüki tänavat, Rannamäe teed ning Mere puiesteed kuni Viru väravate juures asuva finišini.

Kõigil distantsidel on rajal ergutuspunktid, kus astuvad üles erinevaid muusikastiile viljelevad DJ-d ja muusikud. Omapoolsed ergutustiimid on välja pannud ka mitmed Tallinna Maratoni koostööpartnerid nagu Tallink, Sportland, Kultuurikatel, Optibet, Tartu Mill, Ironman ning jooksuklubid Jooksupartner ja Sparta.

Pühapäeval kell 12.30 on Vabaduse väljakul Tallinna Maratoni ja Eesti meistrivõistluste võitjate autasustamine. Kohe pärast autasustamist astub üles Karl-Erik Taukar Band.