Esimene soovitus – kui on ikka soe ilm, siis tuleks seda arvestada ka kiiruse valikul. 15 kraadist kõrgemate temperatuuride juures on isikliku rekordi parandamine väga keeruline ning rekordist reaalsem on tempo oluline langus distantsi viimasel kümnel kilomeetril. Kui sa tahad ennast maratonis maksimaalselt realiseerida siis otsi jooks, kus temperatuur jääb alla kümne kraadi.

Teiseks – joo palju, hoia veepudel näpus juba enne starti ning joo absoluutselt igas joogipunktis.

Kolmandaks – võimaluse korral jookse varjus, s.t., kui raja kõige otsem variant läheb päikese käes ja majad-puud heidavad varju tee teises servas, siis – võidad rohkem aega kui jooksed varjulises pooles kuigi mõnevõrra pikemat trassi.

Neljandaks – mõnevõrra ootamatu soovitus – jookse mitte suures kambas vaid üksi. Nimelt on uuringutega selgitatud, et keha jahtub oluliselt paremini üksi joostes võrreldes sellega, kui su kõrval on mitmeid teisi jooksjaid. Keha jahtumine võib olla isegi kuni kolm korda efektiivsem, mis muidugi ei tähenda seda, et sa ka maratoni kolm korda kiiremini läbiks.

Viiendaks – riietu ilmaoludele vastavalt, kanna kindlasti mütsi ja heledaid riideid ning kasuta võimaluse korral päikesekaitsekreemi. Neli tundi lauspäikeses jooksmist võib ära kärsatada sinu kaela, õlad ja kõik muud riiete alt väljas olevad kehaosad.

Kuuendaks – pika-ajalisem soovitus – võta kaalust alla! Mida suurem on sinu kehakaal, seda rohkem toodab see temperatuuri tõustes soojust ehk siis seda suurem on kõrge temperatuuri mõju sinu jooksmisele.