Harjumatult sooja ilmaga (+20 kraadi Saaremaal) toimunud 5. Kuressaare Tänavasõit, mis oli ühtlasi EMV I etapp, sai alguse kõige nooremate stardiga (N/M12). Antud sõit toimus lõpufinishiga sõiduna ning võitjaks osutus Karl-Georg Nõmm, teine oli Kert Avarsalu ja kolmas Marten Jõeäär.

N14 ja N16 vanuseklassis osutus võitjaks Sirje Lepik, teine koht oli Mae Lang ja kolmas Aira Ferschel.

NE ja N18 vanuseklassis oli ülekaalukalt esimene Rattaprofid.ee oma reporter Liisi Rist, kes sõitis kõikidel konkurentidel eest ära ning saavutas esimese koha uhkes üksinduses. Järgnesid Triin Gede ja Jaanika Kurgjärv.

Saarlastel tegi südame soojaks oma mees Karl Patrick Lauk, kes saavutas vanuseklassis M14 esimese koha, järgnesid Siim Kiskonen ning Karl-Arnol Vendelin.

Meesjuunioridel (vanuseklass M18) oli sõita 21 1,5km pikkust ringi ning vahefinish oli igal kolmandal ringil. Antud sõidu võitis CFC klubi esindaja Oskar Nisu, teine oli samuti CFC klubi esindaja Krister Raudsepp, kes kolmandiku distantsist üksi ees sõitis. Hat-tricki CFC klubi jaoks tegi selles vanuseklassis Aksel Nõmmela, kes võttis kolmanda koha. Neljandaks jäi saarlaste oma mees Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking esindaja Mihkel Räim, kel esines sõidu ajal kõhuprobleeme.

Päeva pikimas sõidus (U23 ja ME) õnnestus kahel sõitjal peagrupist pageda. Mõlemad sõitjad - Sami Tiainen ja Joonas Jõgi tegid ühtlaselt kogu distantsi vältel tööd ning parima selgitamine jäi lõpufinishi peale. Lõpufinishi, mis ühtlasi andis ka topeltpunktid, võitis Sami Tiainen ja seetõttu võitis ta ka kogu etapi. Teine oli Joonas Jõgi (CFC) ning kolmas Jörgen Matt (Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking), kel õnnestus koos kahe kaaslasega samuti peagrupist põgeneda. Neljas oli Alpha Baltic Team-i esindaja Viesturs Luksevics ja viies Viljandi Jalgrattaklubi esindaja Mihkel Ronimois.

Viimase stardi (Sport ja Seenior 1-4) võitis Lasse Nõlvik, teine oli Tarmo Kopli ning kolmas Jaanus Linkgreim.