Eesti spordiklubide lipulaev MyFitness on sel aastal võtnud enda kanda 15. mail toimuva MyFitness Viimsi Jooksu korraldamise. Kavas on maraton, poolmaraton ja 10 kilomeetri distants, lisaks lastejooksud. Treeningutega tehti juba algust ja huvi on olnud suur. Jooksurühma treeningud toimuvad teisipäeviti MyFitness Viimsi klubis, edaspidi lisandub välistreening.

Kuidas valmistuda pikamaajooksuks?

Veebruarikuu viimane jooksutrenn toimub siseruumis. Suures koguses alla sadanud lörts sunnib jooksuhuvilisi esialgsetest plaanidest loobuma ja gruppi juhendav treener Kristiina teatab trenni alguses, et plaanis on üldfüüsiline ringtreening — saab teha jõudu ja arendada võhma. Ringtreening tähendab seda, et iga harjutust sooritatakse mingi ajaühiku jooksul, siis puhatakse mõned sekundid ning liigutakse edasi järgmise harjutuse juurde.

Kokku on valmis pandud kaheksa jaama, igaühes teeb harjutust kaks inimest korraga.

MyFitness Viimsi Jooksu kohta leiab
infot ja saab registreeruda SIIN

infot ja saab registreeruda
Mehi on grupis mõnevõrra vähem, kuid siiski üllatavalt palju, arvestades meeste paanilist hirmu rühmatrennide ees. Harjutused on reastatud nii, et kiirele pulsi tõstmisele järgneb jõu osa. Harjutuste tegemiseks kasutatakse nii hantleid, rihmu, suurt kummipalli kui ka oma keharaskust.

Kui pikk on minut?

Esimene ring harjutusi tehakse püüdlikult ja vaikselt. Minutid tunduvad just nii pikad, nagu nad on, ja veepudelid seisavad kenasti seina ääres. Murrang tuleb teisel ringil. Esmalt hakkab keha n-ö viilima ehk otsima võimalust lihtsamalt pääseda. Kummaliseks muutunud ühejalakükid või liialt õõtsuv keha jooksuharjutuse ajal ei jää treenerile märkamata ja korrigeeritakse kiiresti.

Kolmanda (ja paljude osalejate rõõmuks ka viimase) ringi ajal on nii mõnelgi rahvasportlasel juba üsna raske ning minuti jooksul tehtud harjutuse kordade arv jääb väikeseks, minut muutub aga aina pikemaks. Kristiina paneb kõigile südamele, et tempot väga alla ei lastaks, lõpusirge juba paistab.

Jooksurühmaga liitumiseks
registreeru e-postil viimsi@myfitness.ee

registreeru e-postil viimsi@myfitness.ee

Raskused ühendavad inimesi, viimase ringi ajal hakkavad osalejad vahetama ka esimesi repliike ja saama aimu sellest, milline võiks olla atmosfäär 15. mail Viimsis. Tunni lõpus on kavas veel mõni harjutus selja- ja kerelihaste tugevdamiseks.

Mõne nädala pärast, kui vundament juba laotud, liigub jooksugrupp toast õue ja siis on oodatud ka uued huvilised.

Jaga
Kommentaarid