Võistlused kestavad veel ka homme, kuid juba täna ujus, sõitis ratast ja jooksis kokku mitusada harrastussportlast. Triatlonile elas sel aastal kaasa ohtralt ka välismaalasi, sest samaaegselt toimuvad Taaralinnas hansapäevad.

Päeva esimene võistlus oli A. Le Coqi igamehetriatlon (500 m ujumist, 20 km ratast, 5 km jooksu), mis oli mõeldud eelkõige inimestele, kes tahtsid triatloni proovida, kuid lühemate distantsidega. 

Päeva põhivõistlus oli Tartu Mill triatloni olümpiadistants, mis on ühtlasi ka Eesti ja Balti karikavõistluste etapp. Võistlejad ujusid 1,5 kilomeetrit, sõitsid 40 kilomeetrit rattaga ning lõpuks jooksid 10 kilomeetrit.

Tartu Kaubamaja juures panid omavahel pead vastamis ka lapsed, kel vanust vähemalt 11 eluaasta jagu. Nemad ujusid 160 meetrit, sõitsid 2,6 kilomeetrit rattaga ja spurtisid lõpuks 800 meetrit.

Pühapäeval on Emajõgi ja linn profisportlaste päralt, kui toimub ITU European Cup triatlon. Võistlusel on kaasategemas ligi 100 võistlejat igast maailma nurgast – Austraaliast Brasiiliani. Võistlema oodatakse ka Eesti olümpiadistantsi kuningat Aleksander Latinit.

Kõikidel võistlusklassidel toimusid ujumisetapid Emajões. Stardipaigad olid veidi erinevad (Lodjakoja, Kalevipoja kuju või Atlantise juures), kuid ujumisdistantsi lõpp oli kõigil sama, turuhoone juures ehitatud pontoonsillal.

Rattasõidu marsruudid hõlmasid kesklinna ja Supilinna, kuid tervisesportlased sõitsid ka linna piirest välja, mööda Narva maanteed Aovere ristini ja tagasi. Võistluste jooksudistantsid kulgesid mööda Emajõe kaldaid Vabaduse sillast Turu sillani ning ümber Anne kanali.