Sari algab esmaspäeval, 11. mail Kiviõli seiklusturismi keskuses asuval motorajal, kus on jagatud ka külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistluste sarja punkte. Pärast Kiviõli võisteldakse 15. juunil Illuka krossirajal ja 27. juulil Pühajõe krossirajal.

Võistluste korraldajad on uurinud erinevatest allikatest, kas kunagi varem on jooksus krossiradadel võisteldud, kuid seni on saadud eitavad vastused ehk tõenäoliselt on tegu Eesti esimese sarnase jooksusarjaga.

Motokrossiradade jooksud kuuluvad üheksaetapilisse Ida-Virumaa argipäeva jooksuõhtute sarja, kus on lisaks esmakordsele jooksusarjale ka kümnendat aastat staadionidel läbi viidav Aastajooks, mille põhidistantsiks on käimasoleva aasta jagu meetreid ning 12. hooaega toimuv mäkkejooksusari „Joostes tippu“, mille raames joostakse tehismägede tippu. Sari lõpeb 24. augustil ja ka siis võisteldakse Kiviõlis, kus seekord vallutatakse mäge motokrossiraja kõrvalnõlval.

Kokku on sel aastal Ida-Virumaal võimalik valida ligi poolesaja jooksuvõistluse vahel. Infot Ida-Viru maakonna jooksu ja teiste alade võistluste kohta saab Ida-Virumaa spordiliidu kodulehelt www.sportiv.ee