Rehemaa järel tuli teiseks Priit Narusk ajaga 1:59.34. Kolmanda koha saavutas Janek Vallimäe, kaotades võitjale üle kolme minuti, lõpuaeg 2:00.32. Kokku registreerus pikale maratonile esialgsetel andmetel 963 suusatajat.

Naruskiga koos rajal sõitnud Rehemaa sai konkurendi ees edumaa trassi viimasel kolmandikul. “Priiduga sõitsime mingi 25 km koos, aga siis tundus, et mees oli raskustes ja nii ma ühel sellisel väikesel nukil sain eest ära. Arvan, et ta vist väga enam ei püüdnudki,” kommenteeris Rehemaa oma võitu.

Lühemale 25 km rajale registreerus esialgsetel andmetel 299 suusatajat. Esimesena jõudis finišisse Kristjan Koskinen, ajaga 1:25.05.

Viru Maratoni korraldaja Evi Tormi sõnul tuli tuisuga raskeks muutunud teeolude tõttu start poole tunni võrra edasi lükata. “Vaatamata keerulistele ilmastikuoludele oli trass siiski kenasti läbitav, kuna vahetult enne suusatajaid läks rajale lumetraktor ja mootorsaanid,” lisas Torm.

Suusamaratoni 42 km läbis ka EMT Estoloppeti sarja ja Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk. “Rada oli väga salakaval, tugeva tuule tõttu olid lagedad väljad kohati raskemini läbitavad kui need legendaarsed viimased viis kilomeetrit, kus kümnekonna tõusu jooksul terad sõkaldest eraldatakse,” kommenteeris Kelk.

27. Viru Maraton oli ühtlasi ka pikamaasuusatajate sarja EMT Estoloppet avaetapiks. Kokku koosneb sari kuuest osavõistlusest, millest järgmine toimub juba uue nädala pühapäeval – 14. Tamsalu-Neeruti maraton saab alguse Tamsalu staadionilt.

EMT Estoloppet sarjale oli eelregistreerinud 254 suusatajat. Võistkondi asus starti üheksa - Adtech, Aerutajad, AS G4S, Jõhvi Motoklubi, Narva FIRN, Pskov Ski Club, Rakvere Siplased/Craft, Saue Spordiklubi ja Tartu SUKL.