Esimene etapp toimus 11. novembril, siis oli võistlusalaks ergomeetril sõudmine 90 sekundi jooksul. Võistlusest võttis osa 60 osalejat. Tulemused olid eelmise aastaga võrreldes tunduvalt paremad ja konkurents esimestele kohtadele oli tugev.

Teine etapp toimus 9. detsembril, siis võistlesid mehed lõuatõmbes ja naised vastukaaluga (pool kehakaalu) lõuatõmbes. Osalejaid oli kokku 51. Meeste esikoha omanik ületas oma eelmise aasta tulemust lausa seitsme kordusega, tehes nüüd 31 lõuatõmmet. Naised võistlesid vastukaaluga lõuatõmbes esimest korda, parim tulemus oli 60 lõuatõmmet.

On aeg hakata ennast ette valmistama kolmandaks etapiks, milleks on meestel rippes jalgade tõste kangi puudutamisega ja naistel istesse tõus. Kolmas etapp toimub Audentes Fitnessi jõusaalis 13. jaanuaril 13.00–19.00

Kuidas etapiks valmistuda?

Istesse tõus ja rippes jalgade tõste kangi puudutamisega on mõlemad peamiselt kõhulihaste harjutused. Suuresti on kaasatud veel keha keskosa, meestel ka haardetugevus.
Parim treeninguviis on teha teatud regulaarsusega just neid samu võistlusharjutusi ehk istesse tõusu või rippes jalgade tõstet kangi puudutamisega. Korrektset tehnikat saad vaadata nii siin artiklis avaldatud piltidelt

 kui ka YouTube’is olevast Audentes Fitnessi kanalist https://www.youtube.com/channel/UC6bddsUXVNiBYENUXdUlgHw
Kõhulihaseid ja keha keskosa hõlmavad harjutused kaasavad väiksemat lihaskompleksi kui lõuatõmbed. Seetõttu võid neid lihaseid treenida suurema sagedusega, isegi iga päev, kuid siis pead olema ettevaatlik mahu (mitte teha liiga palju seeriaid) ja intensiivsusega (mitte minna iga seeriaga suutlikkuseni).
Igapäevane harjutamine ei ole kindlasti ainuke selleks etapiks treenimise moodus. Treenida saad mitmel moel: võid suurendada ka mahtu (rohkem seeriaid) või intensiivsust (minna lähemale suutlikkuseni). Sel juhul pead vähendama harjutamise sagedust ehk lisama treeningute vahele puhkepäevi.
Nagu eelmise ala puhul, mängib ka siin rolli üldfüüsiline võimekus. Igasugune lihaste treening ja areng toetab võistlusala sooritamise võimet. Seega tasuks treenida kõhulihaseid ja keskosa ka teiste harjutustega ning teha tervet keha haaravaid baasharjutusi nagu kükk ja jõutõmme (enne neid harjutusi tuleks kindlasti õppida selgeks korrektne tehnika).

Osale ka rühmatreeningul

Audentes Fitnessi jõusaalitreenerid korraldavad „Jõusaali tähe” üldkehalise ettevalmistuse (ÜKE) rühmatreeninguid. Neist on kasu kõigile, kes soovivad võistlussarjast osa võtta. Trennid toimuvad esmaspäeviti 12.00–12.45 ning teisipäeviti ja neljapäeviti 17.00–17.45.
Õpetame seal „Jõusaali tähe” võistlusetappide harjutuste korrektset tehnikat. Ühtlasi kasvatad treeneri valvsa pilgu all üldfüüsilisi harjutusi tehes sarja võistlusalade sooritusvõimet.

Kuidas võiks olla võistlusele eelneval päeval?

Päev enne võistlust väldi kindlasti suurekoormuselist trenni. Organismil tuleb lasta täiel määral taastuda, et keha suudaks puhanuna saavutada võistluspäeval parima võimaliku tulemuse.
Samuti võiksid toituda päev varem mitmekesiselt ja täisväärtuslikult, paastumine võistlusvõimekust kindlasti ei paranda. Ka ülesöömine võistluspäeval võib hakata segama võistlussooritust ega anna kasuefekti.

Ootame rohkelt osalejaid!