Esimene etapp toimus 11. novembril, siis oli võistlusalaks ergomeetril sõudmine 90 sekundi jooksul. Võistles 60 osalejat. Tulemused olid eelmise aastaga võrreldes tunduvalt paremad ja konkurents esimestele kohtadele oli tugev.

On aeg hakata ennast ette valmistama II etapiks, kus mehed võistlevad lõuatõmmetes ja naised vastukaaluga (pool kehakaalu) lõuatõmmetes. II etapp toimub Audentes Fitnessi jõusaalis teisipäeval, 9. detsembril 13.00–19.00.

Kuidas lõuatõmbevõistluseks valmistuda?

Ei tule suure üllatusena, et parim viis parandada oma lõuatõmbevõimekust on harjutada lõuatõmbeid.
Kindlat treeninguplaani me kindlasti välja ei paku. Võimed on isikuti väga erinevad ja nende arendamine vajab individuaalset lähenemist. Kui aga tahad lähenevaks lõuatõmmete etapiks teha eeltööd, siis kindlasti võiksid mõne korra nädalas harjutada lõuatõmbeid.
Harjutamisel tasuks kasutada variatsioone.
• Üks kord nädalas treeni suurema mahuga, st tee rohkem seeriaid või kordusi.
• Teine trenn tee väiksema mahu ja suurema intensiivsusega, minnes lähemale enda lõuatõmbesuutlikkuseni.
• Korra nädalas võid proovida ka ühte võistlusjuhendile vastavat maksimaalset seeriat. Nii kontrollid enda arengut ja lõuatõmbevõimekuse maksimumi, mis näitab ka tulevase etapi eeldatavat tulemust.
Peale lõuatõmmete harjutamise mõjutavad lõuatõmbevõimekust ka teised seljalihaste harjutused. Nimelt on lõuatõmmete puhul põhiroll seljalihastel, kaasa aitavad ka käed ja õlad. Kasu on näiteks masinate ja vabaraskustega tehtavaist seljatõmmetest
Lõuatõmbevõimekust suurendab kindlasti ka üldfüüsiline areng. See tähendab, et teisedki jõuharjutused (näiteks jõutõmme ja kükk) aitavad kehal harmooniliselt edeneda. See omakorda suurendab lõuatõmbevõimekust.

Osale ka rühmatreeningul.

Audentes Fitnessi jõusaalitreenerid korraldavad „Jõusaali tähe” üldkehalise ettevalmistuse (ÜKE) rühmatreeninguid. Neist on kasu kõigile, kes soovivad võistlussarjast osa võtta. Trennid toimuvad esmaspäeviti 12.00–12.45 ning teisipäeviti ja neljapäeviti 17.00–17.45.
Õpetame seal „Jõusaali tähe” võistlusetappide harjutuste korrektset sooritamist. Ühtlasi kasvatad treeneri valvsa pilgu all üldfüüsilisi harjutusi tehes sarja võistlusalade sooritusvõimet.

Kuidas toimida võistlusele eelneval päeval?

Päev enne võistlust tasuks kindlasti vältida suurekoormuselist trenni. Organismil tuleb lasta täiel määral taastuda, et keha saaks puhanuna võistluspäeval sooritada parima võimaliku tulemuse. Samuti võiksid toituda päev varem mitmekesiselt ja täisväärtuslikult, paastumine võistlusvõimekust kindlasti ei paranda.

Meie omalt poolt soovime Sulle võistluseks positiivsust ja jõudu.