Liikumisaastal 2014 ei saa inimesed üle ega ümber toitumise teemast. Treenimine ilma teadliku toitumiseta ei anna lihtsalt soovitud tulemusi. Toitumise kontekstis on tänapäeval palju eksitavaid soovitusi ja vastandlikke koolkondi. Laagri korraldaja Marika Blossfeldt on usaldusväärne toitumise ekspert, veidi konservatiivne, aga suurepärane teejuht inimestele, kes soovivad võtta kurssi parimate valikute ja tervislikuma elu suunas. Laagri korraldajalt ilmub sel sügisel ka uus põnev toitumise teemaline raamat.

Oled see, mida sööd. Mõnikord unustavad inimesed selle vana tõe ära ja panevad valimatult suhu tühja, väeta toitu. Vahel pöördutakse info otsimise ja tervislikuma menüü poole tagasi alles siis, kui kehakaal väga suureks läinud või juba tervisprobleemid tekkinud on. Kõike neid teemasid võiks ja saab ennetada. Tegelikult pole ka siis midagi katki, kui olukord on juba käest läinud on: Õigete teejuhtidega pole raske suurepärase toitumise rajale tagasi saada. Söömine on nauding ja teadlikkuse tõstmine on privileeg, mis tagab mõnusa ninaesise kogu eluks. Tervislik toit ongi vägev, värviline, maitsev ja hõrk. Paljudel on silme ees kuvand, et tarvilikult süües peab paljust loobuma. See ei vasta tõele ja Marika Blossfeldt on kindlasti üks parimaid ja targemaid teejuhte tervisliku toitumise teel.

Laagris osalejad saavad ühise toiduvalmistamise kogemuse: igal päeval sünnib ühendatud loomingulisuse tulemusena hõrk 3-käiguline lõuna, koos magustoiduga! Värsketest loodusandidest õpitakse koos valmistama väekat ja energiat andvat toitu. Lisaks toimuvad toitumisalased vestlused, mis aitavad mõista, kuidas toiduained, mida sööd, mõjutavad Sinu meeleseisundit ja heaolu. Kuidas stabiliseerida veresuhkrut loomulikul teel, süües teadlikult tasakaalustatud sööki. Kuidas valida toitu sihikindlalt. Kuidas toidust saab sõber ja liitlane. Kuidas saavutada kaalulangus kaloreid lugemata ja dieeti pidamata – süües lihtsalt maitsvat ja organismi toitvat toitu.
Marika Blossfeldti sõnul muutub inimese elu paremaks, kui süüa “hästi” ja teadlikult. Söödud toit imendub pärast seedumist Sinu vereringesse ja mõjutab Sinu organismi rakkude ning kudede loomist ja organite toimimist. Ta varustab Sind energiaga ja Sinu aju töövõimega. Ta mõjutab isegi Sinu tujusid ja mõtteid. Marika kinnitab, et toidul on võime leevendada erinevaid vaevusi, noorendada Sinu keha, parandada keskendumisvõimet ja kosutada Sinu hinge. Iga inimene on ainukordne ja nii ei ole olemas üht ja ainuõiget teed, mis sobiks kõigile. Oma bioloogilist individuaalsust tähelepanelikult jälgides ja teadlikult toitu valides parandad oma tervist ja tõstad enesetunnet.

Marika Blossfeldt: „Tule veeda meiega elujaatav nädal looduskaunil tüünel Läänemaal. Nädalajagu eemaldumist argipäeva keskkonnast võib korda saata imesid. Võid saada aimu, kes sa tegelikult oled, mida tõeliselt vajad oma elus ja avastada teadmisi, inspiratsiooni ning tuge, mis panevad asjad liikuma värskes suunas.“

Oled laagrisse oodatud, kui Sinu soov on:
- normaliseerida kehakaalu;
- taastada energiat ja vitaalsust;
- tugevdada immuunsust;
- leida leevendust allergiatele ja kroonilistele vaevustele ilmingutele;
- tasakaalustada oma meeli või
- õppida valmistama lihtsaid aga hõrke tervislikke roogasid,

Treening ja toitumine on paarisrakend. Tegevused kehale, meelele vaimule:

• Hommikuti virgutab osalejaid Kundalini jooga: ideaalne algus, mis annab päevale hoo ja selguse. See iidne traditsioon ühendab jooga asendid venituse, liikumise, meditatsiooni, hingamise ja loitsudega, mis omakorda stimuleerivad keha, meelt ja vaimu.
• Toimuvad ka hingamis- jalutuskäigud looduses, mis tõstavad keha ja südame toonust, suurendavad hapnikku veres, stimuleerivad ainevahetust ja optimeerivad kalorite põletamist.
• On ka hellitavad massaažid: nautida saab klassikalise massaaži või Reiki ravivat ja lõõgastavat toimet.

Päeva lõpetavad maandavad õhtumeditatsioonid, mis rahustavad meelt ja valmistavad ette rahuliku ja sügava une.

Marika Blossfeldt on holistiline tervisenõustaja, autor, täisväärtusliku toidu meisterkokk ja Kundalini joogaõpetaja juhatab laagrit eesti keeles, vajadusel ingliskeelse tõlkega.
Kujutava ja etluskunsti taustaga Marika Blossfeldt on tegutsenud maalikunstnikuna Berliinis ja esinenud 80.-90.-datel tunnustatud solistina New Yorki tantsulavadel. Kauaaegne joogahuvi viis ta 1995.a. 3HO Kundalini joogaõpetaja sertifikaadi omandamiseni NYCis. Marika juhendab nii era- ja rühmatunde kui nädalalõpu seminare kui nädalapikkuseid jooga- ning terviselaagreid. 2005. a. New Yorkis Integratiivse Toitumise Instituudi (Institute for Integrative Nutrition) lõpetanud Marika on Ameerika Ravimivabade Praktiseerijate Assotsiatsiooni (American Association of Drugless Practitioners) akrediteeritud holistiline tervisenõustaja. Tema erapraksis on pühendatud teadlikkuse avardumisele toidu ja elustiili sügavast mõjust meie tervisele. Marika tunneb rõõmu klientide innustamisest eneseusalduse, teadmiste ja intuitsiooni abil toitu valima, samuti juhendamisest, kuidas valmistada tervislikke toite, mis maitsevad absoluutselt hõrgult. 2009. a. ilmus Marika menuraamat "Looduslik toit. Täisväärtuslik elu". 2011. a. ilmus inglisekeelne versioon "Essential Nourishment, Recipes from My Estonian Farm" mis pälvis Pariisis kolmanda koha ülemaailmse Gourmand kokaraamatute konkursil (Gourmand World Cookbook Awards) tervislike kokaraamatute kategoorias, USA -s “Living Now Book Awards” kuldmedali ning oli USA -s nomineeritud “Book of the Year” auhinnale.