„Ma pole suusatanud oma 20 aastat! Hinges olen siiski lendlev suusakunn, kes lapsepõlves Otepääl tõuse ja laskumisi vallutas,“ kirjutas Vilgats Naistemaailma blogis.

„Tegelikult olen salamisi ikka mõelnud, et võiks ju ka pikkadel distantsidel kasvõi kõndides, joostes või suusatades kunagi osaleda. Aga ikka ja jälle tuleb see mõte alles siis, kui üritus on juba toimunud. Üksi pole ma seda tahtnudki teha, ikka seltsis,“ lisas Vilgats.

Lauljal on Naistesõiduks aega valmistuda kokku kolm nädalat ning tal on selle juures abiks CFC Spordiklubi, Jaak Mae suusakooli treener Ave Ojasoon, kes eelmisel aastal aitas suuskadele TV3-e uudisteankru Annely Adermanni.

Kuuldavasti on ka Adermann sel aastal Vilgatsile seltsi tulemas ning ühineb temaga nii treeningutel kui ka 9. veebruaril Naistesõidu stardis.

TervisPlussi 13. Tartu Maratoni Naistesõit on naistele mõeldud Tartu Maratoni osavõistlus, kus suusanaised läbivad 16km pikkuse distantsi Palult Elvasse, mis moodustab viimase neljandiku kuulsa Otepää-Elva Tartu Maratoni 63km distantsist.

Naistesõidu kohta saab rohkem infot siit - http://www.tartumaraton.ee/naistesoit.

Kaire Vilgatsi ettevalmistustel saab silma peal hoida Naistemaailma blogis.