Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ja Tallink poolt juuni lõpus Rootsis algatatud kampaania "Epic Estonia", millega tutvustatakse rootslastele Eestit kui erakordsete elamuste maad, toob Eesti Ööjooksu starti koos olümpiavõitja Erki Noolega rootslased Marie Krysanderi (30) ja Martin Feuki (28).

Ööjooksule eelnevalt viib Nool kahele rootslasele läbi privaatse soojenduse, peale mida saabutakse starti ja läbitakse üheskoos 10 km.

Eesti Ööjooks valiti EAS´i poolt ühe spordiüritusena välja tutvustama Eestit Rootsi turule. Massiivne kampaania lansseeriti juuni lõpus ning selle raames sai kahele rootslasele osaks elamus joosta Rakveres Ööjooksul koos olümpiavõitja Erki Noolega.

"Oli suur üllatus ja meeldiv tunnustus kogu meeskonnale, kui EAS´i esindajad helistasid ja pakkusid välja, et Eesti Ööjooks võiks olla üks neist sündmustest, mis Eestit Rootsi turul atraktiivsemaks muudavad. Rootslaste kõne järgselt sain aru, et see ei olegi nali ja andsime omapoolse panuse sellesse, et Rakvere ja Lääne-Virumaa oleks vääriliselt sealsel turul pildis. See on suur tunnustus kogu meeskonnale, toetajatele ja loodan, et seda tööd, mida Ööjooksu abilised ja partnerid aastaringselt teevad, osatakse Rakvere linna poolt ka hinnata," kommenteeris sel aastal Ööjooksu noori korraldajaid nõustav Marko Torm, kes omal ajal Ööjooksu idee Rakveres idanema pani.

Kampaania "Epic Estonia" käigus pakutakse kahe kuu jooksul rootslastele 97 erilist turismielamust, täpselt niipalju kui EV vanust.

Kampaania katab kogu Eestit ja elamusi said välja pakkuda kõik soovijad. Selleks koguti üldrahvaliku üleskutsega unikaalseid kiiksuga ideid, mida rootslastele pakkuda. Eestlased käisid välja üle 200 idee, millest parimaid palu ka kampaanias kasutatakse.

Kampaania esimeses faasis, juuli alguses toimus 97-le elamusele kandideerimine. Sooviavaldusi rootslastelt saabus 6500. Kampaania teises faasis, juuli lõpust kuni septembri keskpaigani jagavad Eestit külastanud rootslased kogemusi oma sõpradega sotsiaalmeedias ja erinevates võrgustikes.